Včera | Filip Hulín

Maxa liga nezastavuje. Stadion míří na led rezervy Pardubic

Po domácí výhře s Kolínem čeká na Stadion další zápas. Tentokrát se vydá do Chrudimi, kde hraje své zápasy pardubické béčko. Dynamu se úvod sezony příliš nepovedl a po třech kolech se krčí na předposledním místě tabulky s jedním bodem. Dokáží kališníci zvítězit i potřetí v řadě?

Porovnání týmů


13. místo (1 bod)
Postavení v tabulce
5. místo (5 bodů)
5:12
Skóre
10:7
Robin Kaplan, Daniel Rákos, Lukáš Žálčík,
Karel Nedbal, Michal Pochobradský (všichni 1+0)
Nejproduktivnější hráč
Riku Sihvonen a Filip Kuťák (oba 2+1)
Robin Kaplan, Daniel Rákos, Lukáš Žálčík,
Karel Nedbal, Michal Pochobradský (všichni 1 gól)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen a Filip Kuťák (oba 2 góly)
Karel Nedbal (1+0)
Nejproduktivnější obránce
Tomáš Tomek a Dominik Pavlák (oba 0+2)
Jakub Vondraš (88,68 %)
David Honzík (86,49 %)
Úspěšnost brankářů
Martin Michajlov (92,39 %)
Přerov – Pardubice B 6:1
Poslední utkání
Litoměřice - Kolín 3:2sn

Pardubice nezahájily letošní sezonu ideálně a po třech odehraných zápasech mají na svém kontě pouze bod. Nejprve padly po nájezdech s Třebíčí, poté doma nestačily na Vsetín a naposledy se vracely z Přerova s výpraskem 1:6. Nachází se tak na předposledním místě tabulky a pod nimi je pouze Jihlava.

V přípravě zaznamenalo Dynamo tři výhry a čtyři porážky. Vyhrálo vysoko nad slovenskou Dubnicou a porazilo také Jihlavu a Slavii. Naopak nestačilo na hlavní tým Pardubic, Třebíč, Kolín a v generálce překvapivě na Vrchlabí.

Dynamu se před sezonou vrátilo několik hráčů ze zámoří

Kádr pardubického béčka zůstal přes léto poměrně pohromadě. Pilíř obrany Jan Zdráhal odešel do Prostějova, Vít Kaštánek na Slovensko, Pavol Štetka do Slovanu Bratislava a loňský tahoun ofenzivy Tomáš Urban do Plzně. Nejnovější ztrátou je odchod Michala Hrádka do Litvínova, který tak za Pardubice stihl odehrát pouze jedno utkání.

Naopak do Dynama před sezonou prišli brankář Jakub Vondraš, který působil v zámořské juniorské OHL. Obránce Adam Nedelka přišel z univerzitní NCAA, Jan Kolář se do rezervy Pardubic přesunul napevno a do Česka se z ciziny vrátil i František Formánek.

Pardubické béčko bude opět spoléhat na to, kolik hráčů mu pošle hlavní tým. Otázkou je působení loňského nejproduktivnějšího hráče Daniela Herčíka, který se alespoň v úvodu sezony usadil v extraligovém kádru Dynama.

Loňské vzájemné zápasy patřily Pardubicím

Stadion začal novou sezonu dobře. Po úvodním zaváhání se Sokolovem zaznamenal dvě výhry a hlavně ta proti Jihlavě byla velmi cenná. Filip Kuťák začal novou sezonu tak, jak skončil tu minulou a je spolu s Riku Sihvonenem nejlepším střelcem týmu. Dobře se zatím osvědčila i nejnovější posila Tomáš Vildumetz, který ve dvou zápasech zapsal dva body a proti Kolínu i proměnil nájezd.

Loňské vzájemné zápasy patřily Pardubicím, které zvítězily hned třikrát a kališníkům patřilo až poslední střetnutí, jež vyhráli v Chrudimi 5:1.

Jak sledovat?

Utkání 4. kola Maxa ligy se hraje v pondělí 23. září od 18:00 na Zimním stadionu v Chrudimi. Textový přenos nabídne tradičně web onlajny.com, přímý přenos odvysílá ČT sport Plus.