Dnes | David Panuška

Stadion se vrací domů. Pod Radobýl míří nepříjemný Kolín

Stadion zatím boří tradiční přísloví "můj dům, můj hrad." Zatímco v prvním kole doma nestačil na aktuálně vedoucí Sokolov, v pelhřimovském azylu obral nebezpečnou Jihlavu. Nyní by kališníci rádi zapsali také domácí triumf, do Litoměřic přijede Kolín, který na úvodní vítězství zatím čeká.

Maxa liga odstartovala v částečném módu minulou sobotu. Stadion po dvou letech odehrál první utkání sezony na domácím ledě, ale stejně jako v roce 2022 padl. Kalich Arena viděla souboj se Sokolovem, který byl posílen o hráče z Karlových Varů a i přes vedení 1:0 a 2:1 nakonec domácí padli 2:3. Pak ale svěřenci trenérů Nedvěda a Tvrzníka přivezli velmi cenné tři body z Vysočiny.

Kozli jsou na tom o něco hůře. Středočeši mají velmi těžký los, hned v úvodním kole cestovali do Prostějova, kde dlouhých 45 minut vedli 1:0, ale nakonec Jestřábi srovnali a v nájezdech byli kvalitnější. Následoval domácí duel s vítězem loňské základní části, Poruba v Kolíně vyhrála 3:1 a Kolín má zatím jediný bod.

Kolín postavil úplně nový tým

Lehká nadsázka, která ale není daleko od pravdy. Kolínští jsou závislí na pomoci z extraligových klubů, ale přivádějí také hráče z Maxa ligy. Až na výjimky celek ze středních Čech postavil úplně nový tým, ale někteří hráči už v něm působili loni. Pojďme se na to podívat podrobněji.

Pojďme jako první k příchodům, které jsou pokaždé o něco zajímavější. Asi nejvýraznějším přírustkem je útočník Robin Všetečka, který už stihl skórovat v obou duelech Maxa ligy. Z kádru sešívaných přišel do Kolína také brankář Roman Málek a obránce Karel Křepelka. Kolín může počítat i s trojící z Liberce – jde o obránce Kolmanna a Hampla, které doplní útočník Dlouhý. Všichni ale hráli za Kolín již vloni.

Odchodů bylo o něco více. Útočník Lukáš Pajer zamířil do Litoměřic a střelec Stanislav Vrhel do Jihlavy, Kolín přišel také o obránce Němce (Chomutov), Gaspara (Slavia) či Naara (Německo). Několik hráčů šlo o "level" níže do 2. ligy, jiní si vyzkouší zahraniční angažmá.

Příchody: Roman Málek (B, Slavia Praha), Karel Křepelka (O, Slavia Praha), Jakub Husa (O, Zlín), Tadeáš Tůma (O, jun. České Budějovice), Tomáš Moravec (O, jun. Mladá Boleslav), Martin Lang (Ú, Zlín), Robin Všetečka (Ú, Slavia Praha), Michal Beneš (Ú, jun. Hradec Králové), Marek Matašovský (Ú, jun. Hradec Králové), Valdis Dommers (Ú, jun. Hradec Králové), Matěj Gardoň (Ú, jun. Mladá Boleslav), Vojtěch Malínek (Ú, jun. Mladá Boleslav).

Odchody: Jakub Tichý (B, Vrchlabí), Tomáš Sajdl (B, Hronov), Michael Gaspar (O, Slavia Praha), Jakub Šedivý (O, Sokolov), Štěpán Němec (O, Chomutov), Jakub Naar (O, Dorfen, GER5), Petr Koukal (Ú, Žďár nad Sázavou), Zdeněk Král (Ú, Jastrzębie, POL), Daniel Šedivý (Ú, Hronov), Stanislav Vrhel (Ú, Jihlava), Lukáš Pajer (Ú, Litoměřice), Miroslav Mucha (Ú, Žilina, SVK), Matěj Morong (Ú, ?).

Stadion prohrál pět posledních vzájemných zápasů

Nedá se úplně říct, že by byl Kolín v poslední době oblíbeným soupeřem hokejistů Litoměřic. Kozli vyhráli hned pět posledních vzájemných duelů, naposledy tak bylo na konci přípravy, kdy Středočeši vyhráli na severu Čech drtivě 8:4. Zvládli i první duel přípravy, v Poděbradech se urodila výhra modro-bílých v poměru 3:2.

V Maxa lize Kolín zvládl hned tři zápasy v řadě. Nejdříve vykradl Kalich Arenu, kde vyhrál 2:0. Následovaly domácí výhry v poměru 3:2 a 5:4 v nájezdech, Stadion kozly naposledy udolal 11. října minulého roku, tehdy z toho bylo vítězství 4:2.

Poslední vzájemný duel
Příprava, 3. září

HC Stadion Litoměřice – SC Marimex Kolín 4:8 (2:1, 2:3, 0:4)
Branky a nahrávky
: 4. Kuťák (Bernovský), 14. Kordule (Bernovský, Sihvonen), 24. Kordule (Volevecký), 29. Bernovský (Bukač, Kordule) – 17. Hujer (Kolmann), 21. Lang (Dlouhý, Skořepa), 27. Krutil (Všetečka, Kloz), 34. Kolmann (Gardoň, Malínek), 48. Gajda (Kloz, Skořepa), 50. Gardoň, 53. Skořepa (Všetečka), 60. Gajda.
Rozhodčí: Čamra, Čáp – Goltsch, Sýkora. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:8.

Jak sledovat?

Pokud se nechystáte na duel 3. kola Maxa ligy, který v Litoměřicích začíná v sobotu 21. září v 17:00, tak můžete využít textový přenos na portálu onlajny.com, stream nabídne tradičně HokejkaTV. Vstupenky jsou stále v prodeji v online předprodeji, ale dají se pořídit i na místě.