Včera | Klub

Nové jméno do útoku! Do Stadionu přichází Tomáš Vildumetz

Kališníci ještě před utkáním s Jihlavou hlásí novou posilu do ofenzivy. Dres Stadionu nově bude oblékat produktivní útočník Tomáš Vildumetz, který zatím přichází na měsíční hostování, které však může být prodlouženo.

Pětadvacetiletý útočník je odchovancem Karlových Varů a ve svých juniorských letech si zahrál i za Slavii, Kladno a jednu sezonu strávil ve švédské Karlskroně. První seniorské starty si připsal v ročníku 2017/18 za Rytíře. Následně už se v kladenském kádru uchytil nastálo a v 50 zápasech zaznamenal 24 bodů.

Následovaly štace v Ústí nad Labem, Šumperku, Porubě a Pardubicích. Tomáš Vildumetz odehrál v první lize 201 zápasů a připsal si 139 bodů. Dalších 34 startů zapsal v extralize za Karlovy Vary a Vítkovice. Minulý rok strávil pětadvacetiletý forvard v polské nejvyšší soutěži v dresu Cracovie Krakow. Před touto sezonou podepsal kontrakt v Chomutově, kde během sedmi přípravných zápasů zaznamenal pět bodů, ale stálé místo v kádru si nevybojoval. Nyní přichází do Stadionu prozatím na měsíční hostování, které může být v případě spokojenosti prodlouženo.

Foto: Roman Dušek