13. 9. 2024 | Filip Hulín

Maxa liga začíná! Stadion na úvod vyzve Sokolov

Nový ročník Maxa ligy startuje a Stadion se na úvod představí v domácím prostředí proti Sokolovu. Baníku se příprava vcelku podařila, když celkem šestkrát zvítězil. Připíší si kališníci v prvním soutěžním zápase výhru? Utkání startuje v sobotních 17 hodin.

Stadion načne ve druhé nejvyšší soutěži již patnáctou sezonu. Naopak Sokolov šestou a jeho nejlepší umístění přišlo v ročníku 2021/22, kdy skončil na třetím místě a padl v semifinále s pozdějším vítězem ligy z Jihlavy.

Baníku se příprava vcelku povedla. Kromě českých týmů si zahrál i s třemi německými, konkrétně s Regensburgem, Weidenem a Deggendorfem a všechny dokázal vyhrát. Dále Sokolov porazil i partnerské Karlovy Vary, druholigový Cheb a Litoměřice. Naopak nestačil dvakrát na Chomutov a jednou na kališníky.

Západočeši nadále těží ze spolupráce s Karlovými Vary, které dodávají do kádru několik hráčů. Nejčerstvějšími posilami je sedm hráčů právě z Energie. Alespoň v úvodu ročníku Baník posílí brankář Vladislav Habal, obránce David Tureček a útočníci David Kofroň, Lubomír Kupčo, Otakar Šik, Jan Kern a Ondřej Procházka, který dříve ve Stadionu působil a v loňské sezoně zaznamenal v extralize 26 bodů.

Sokolov musel v letní přípravě vyřešit problém s gólmany. Předsezonní posila Marek Stuchlík se totiž zranila a Baník narychlo podepsal Martina Altrichtera, který přišel z Chomutova. Do prvního kola Maxa ligy by taktéž měl zasáhnout bek Adam Rulík.

Kališníkům se příprava příliš nevyvedla, a kromě výher nad Sokolovem a Vrchlabím zapsal pouze porážky. I Stadion musel v letní přípravě řešit nepříjemnosti. Po zranění Šimona Jelínka našel náhradu v podobě zkušeného Jana Eberleho, který však do přípravných utkání i vlivem nemoci nezasáhl. Další komplikací byla pro kališníky mlha, která se v přípravě vznášela těsně nad ledem vinou nefunkčního odvlhčovacího zařízení. To už je ale opravené a první ligový zápas by se měl odehrát bez technických komplikací.

Utkání startuje v Kalich Areně v sobotu 14. září v 17:00. Vstupenky můžete zakoupit online. Přímý přenos nabídne tradičně Hokejka TV, textový komentář bude k dispozici na webu Onlajny.com.