4. 9. 2024 | Filip Hulín

Souboj Stadionů! Kališníci v generálce přivítají Vrchlabí

Příprava na nový ročník Maxa ligy utekla jako voda a před kališníky je poslední přípravný zápas. Tentokrát do Kalich Areny přijede loňský osmifinalista druhé ligy Vrchlabí. Jak se Litoměřicím povede generálka na ligu?

Vrchlabí a Litoměřice se znovu střetnou po více než dvou letech. Poslední vzájemné utkání se odehrálo 2.2.2022 v Kalich Areně a kališníci zvítězili 3:2. Ze současného kádru tento zápas pamatují Jakub Černohorský, Riku Sihvonen, Karel Klikorka a Jiří Jebavý.

Celek z podkrkonoší zatím odehrál čtyři zápasy a vždy zvítězil. Postupně porazil Kobru Praha, Benátky nad Jizerou, Havlíčkův Brod a znovu Kobru. Pro Vrchlabí půjde o první přípravný zápas s celkem z vyšší soutěže.

Vrchlabští v létě udrželi jádro týmu a tým je převážně složen z odchovanců a dlouholetých hráčů klubu. Velkou ztrátou je odchod produktivního Patrika Urbana, který právě ve Stadionu strávil v podstatě celou kariéru. Důvodem odchodu byly spory uvnitř klubu.

Nejnovější posilou je dvaadvacetiletý obránce Zoran Fiala, který neuspěl na zkoušce v Jihlavě a zamířil do Vrchlabí. Zajímavý zápas to bude i pro Šimona Rulce, který neuspěl na tryoutu v Litoměřicích a nyní bojuje o místo v kádru druholigového týmu.

Kališníkům se v přípravě zatím příliš nedaří, když zaznamenali pouze jednu výhru proti Sokolovu a v posledním utkání na domácím ledě schytali debakl 4:8 od Kolína. Stadion tak bude muset předvést zlepšený výkon a naladit se vítězně na začátek Maxa ligy.

Utkání v Kalich Areně odstartuje ve čtvrtek 5. září v 17:30. Vstupenky můžete zakoupit online nebo hodinu před začátkem zápasu na pokladně. Textový přenos zápasu můžete tradičně sledovat na webu Onlajny.com.