26. 8. 2024 | Kateřina Kubatková

Znovu proti Sokolovu, tentokrát na domácím ledě

Litoměřičtí hokejisté mají před sebou poslední trojici přípravných utkání, které odehrají v Kalich Areně. V úterý 27. srpna sehrají odvetu se Sokolovem, se kterým ve čtvrtek padli ve dvanácté sérii samostatných nájezdů.

Stadion čekají poslední tři zápasy v letošní přípravě, které všechny odehraje na domácím ledě. Už v úterý 27. srpna nastoupí proti Sokolovu, se kterým odehrál doposud poslední přípravný zápas, ve kterém prohrál po nájezdech. "Pořád máme stejný problém s proměňováním šancí i s jejich vytvářením. Málo se tlačíme do brány a málo se snažíme ohrožovat soupeřovu branku," řekl k opakujícím se chybám Jaroslav Nedvěd, který promluvil i o změně taktiky. "Budeme muset trošku změnit naší mentalitu z hravé na více střeleckou a pojmout víc agresivně zakončení, ve kterém moc gólů nedáváme, tam musíme přidat," vidí litoměřický trenér prostor pro zlepšení.

Kališníky znovu v Sokolově trápila i nedisciplinovanost, na trestné lavici byli celkem šestkrát a museli čelit i téměř tříminutovému dvojnásobnému oslabení. O zbytečných pochybeních se v rozhovoru rozpovídal i nováček Tomáš Žižka, který se vrátil i k utkání s Chomutovem, ve kterém byly Litoměřice potrestány také šestkrát.

Tomáš Žižka, útočník

„Ubráněné dvojité oslabení nás trošku nakoplo, ale musíme si uvědomit, proč k němu vůbec došlo. Musíme se ponaučit z chyb, proti Chomutovu jsme také měli přesilovku a nakonec z toho bylo oslabení.“

Sokolovský Baník těsně před druhým utkáním s Litoměřicemi představil novou posilu, kterou je Martin Altrichter, ten podle klubového webu nastoupí už proti Litoměřicím. Západočeši tak sehnali náhradu za dlouhodobě zraněného Marka Stuchlíka. Třiadvacetiletý gólman přišel do Sokolova v rámci hostování od chomutovských Pirátů.

Statistiky posledního vzájemného utkání

Branky a nahrávky: 26. Kupčo (Šik), 28. Kopta (Rohan, Vracovský), rozh. náj. Adámek – 10. Žižka (Kordule, Tomek), 50. Pajer (Sihvonen, Costa). Rozhodčí: Zubzanda, Hlinka – Tichý, Baxa. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 293. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Odvetné utkání se Sokolovem odstartuje v Kalich Areně v úterý 27. srpna v 17:30. Vstupenky na zápas můžete zakoupit v online předprodeji nebo hodinu před úvodním vhazováním na pokladně. Textový přenos bude k dispozici na webu Onlajny.com.