17. 6. 2024 | Klub

ČSLH má nové vedení. Členem dozorčí rady je nově předseda klubu Jan Fišera

Český svaz ledního hokeje má za sebou volby svého vedení. Prezidentem ČSLH je i nadále Alois Hadamczik, který neměl žádného protikandidáta. Viceprezidentem za vrcholový hokej je Jan Tůma a viceprezidentem pro výkonnostní hokej Petr Bříza. Do dozorčí rady za vrcholový hokej byl nově zvolen předseda Stadionu Jan Fišera.

V sobotu 15. června se konaly volby vedení Českého svazu ledního hokeje, ve kterých uspěl i předseda Stadionu Jan Fišera, který je nově členem dozorčí rady ČSLH za vrcholový hokej. Původně jsem vůbec neměl v plánu kandidovat, nějak jsme k tomu dospěli až po jednáních ať už na kraji, tak v rámci prvoligových klubů."

Pro mě osobně je to zatím největší funkcionářský úspěch, protože tato volba už vyžaduje důvěru a podporu od lidí z českého hokeje z celé republiky," řekl ke své volbě Jan Fišera, jenž získal 57 hlasů z celkových 61, tedy nejvíce ze všech kandidátů. Své zvolení vnímám jako ocenění mé práce v klubu ci v rámci Ústeckého kraje, ale hlavně jako důkaz, že Litoměřice na hokejovou mapu patří a i hokejové hnutí to takto vnímá."

A co je vlastně úkolem orgánu ČSLH, ve kterém je nově i zástupce z Litoměřic? Dozorčí rada se zabývá hlavně kontrolou hospodaření svazu a dodržování platných norem, stanov a podobně. Je to kontrolní orgán výkonného výboru, jestli se vše děje tak, jak má. V minulosti byly pochybnosti o tom, že dozorčí rada funguje správně, což už se nesmí opakovat. Určitě budu věnovat všechny své znalosti a zkušenosti tomu, abychom plnili svoji funkci tak, jak máme a jak nám ukládají stanovy."

Výsledky voleb do orgánů ČSLH

Prezident: Alois Hadamczik
Viceprezident za vrcholový hokej: Jan Tůma (50 hlasů), Petr Dědek (11 hlasů).
Viceprezident za výkonnostní hokej: Petr Bříza (47 hlasů), Bedřich Ščerban (13 hlasů).
Další členové výkonného výboru: Marek Chmiel, Aleš Kmoníček, Stanislav Tichý, Bedřich Ščerban, Petr Vosmík, Milan Urban, Jan Havlíček a Petr Vinš.

Výkonný výbor - Vrcholový hokej:

  1. Bedřich Ščerban (56 hlasů)
  2. Aleš Kmoníček (51 hlasů)
  3. Stanislav Tichý (50 hlasů)
  4. Petr Vosmík (42 hlasů)
  5. Marek Chmiel (40 hlasů)
  6. Pavel Hinner (28 hlasů)
  7. Pavel Hynek (19 hlasů)
  8. Petr Dědek (13 hlasů)
  9. Martin Svoboda (2 hlasy)
  10. Jiří Heš (1 hlas)

Výkonný výbor - Výkonnostní hokej:

  1. Milan Urban (59 hlasů)
  2. Jan Havlíček (56 hlasů)
  3. Petr Vinš (51 hlasů)
  4. Jiří Šlégr (12 hlasů)
  5. Milan Hnilička (0 hlasů)

Dozorčí rada:

  • Předseda: Miroslav Šeba (37 hlasů), Jiří Heš (20 hlasů), Vladimír Velčovský (4 hlasy).
  • Vrcholový hokej: Jan Fišera (57 hlasů), Ondřej Zaorálek (53 hlasů), Otakar Černý (52 hlasů), Ivan Čonka (10 hlasů).
  • Výkonnostní hokej: Karel Jankovič (56 hlasů), Pavel Kubica (55 hlasů), Ondřej Votroubek (41 hlasů), Pavel Hinner (19 hlasů), Vladimír Velčovský (7 hlasů), Jan Trunda (1 hlas), Rudolf Vach (0 hlasů).