17. 3. 2024 | Kateřina Kubatková

Oldřich Cichoň: Je to nejlepší pocit, co jsem zatím v hokeji zažil

Kališníci předvedli v sobotním rozhodujícím čtvrtfinále parádní výkon a oslavili historický postup do semifinále play-off Chance ligy. Nemalou zásluhu na úspěchu má skvěle chytající brankář Oldřich Cichoň, který si připsal dvaačtyřicet zákroků a jeho úspěšnost v utkání byla vyšší jak 97,5 %.

Stadion postupuje do semifinále play-off Chance ligy. Jaké jsou tvé pocity?

Jsou to nejlepší pocity, které jsem v hokeji zatím zažil. Je to fakt super.

Máš o to větší radost, protože jsi se vlastně stal takovým hrdinou zápasu? Fanoušci několikrát vyvolávali tvoje jméno...

Bylo to skvělé. Když jsem předvedl nějaký těžší zákrok, fanoušci mě vyvolávali. Kluci ale hráli opravdu výborně a do žádných velkých šancí soupeře nepouštěli, čímž mi ten zápas podstatně usnadnili.

Jak vypadal tvůj den před tak důležitým duelem?

Začal jsem tím, že jsem si zašel do centra na snídani, pak jsme absolvovali rozbruslení, šel jsem spát, dal jsem si oběd a šli jsme na to (směje se).

Jaké jste měli pokyny od trenérů ohledně taktiky do zápasu?

Chtěli jsme hrát hlavně zodpovědně a každé střídání naplno. Nepouštět je do velkých šancí a hlavně nefaulovat, protože měli výborné a nebezpečné přesilovky. To se nám myslím celkem povedlo.

Byl to z tvého pohledu váš nejlepší výkon ve čtvrtfinálové sérii?

Řekl bych, že ano. Hráli jsme od první do poslední minuty.

Jak jsi vnímal podporu fanoušků? Jen málo chybělo k tomu, aby bylo vyprodáno.

Ta podpora byla úžasná. Je skvělé, když přijde takhle hodně lidí a pevně věřím, že dorazí minimálně ve stejném počtu i na Zlín. Podpora od fanoušků je pro nás velmi důležitá, moc si jí vážíme a budeme je znovu potřebovat.

V semifinále vás čeká Zlín, jak těžký to bude soupeř?

Bude to těžké, ale připravíme se na ně stejně, jako v základní části, kde jsme je pokaždé porazili a doufám, že si tuto bilanci přeneseme i do play-off. Počítáme ale s tím, že jde o velmi kvalitního soupeře, který v minulém roce hrál baráž o extraligu. Myslím si ale, že máme šanci je porazit.