28. 11. 2023 | Matěj Krejčí, David Panuška

Stadion vyráží do Znojma, kde se pokusí odčinit porážku s Frýdkem

Kališníky čeká dlouhá cesta na jih Moravy, kde se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu. Litoměřice v posledním kole změřily síly s posledním a nyní je čeká tým, který drží předposlední pozici. Podaří se Severočechům přistřihnout křídla Orlům i podruhé v sezoně?

Porovnání týmů

13. místo (23 bodů)
Postavení v tabulce
3. místo (44 bodů)
59:83
Skóre
78:72
Tomáš Svoboda (9+10)
Nejproduktivnější hráč
Riku Sihvonen (7+14)
Tomáš Svoboda (9 gólů)
Nejlepší střelec
Přemysl Svoboda, Petr Ton,
Filip Kuťák
(všichni 8 gólů)
Jan Bartko (5+8)
Nejproduktivnější obránce
Michael Krutil (4+5)
Dominik Groh (90,88%)
Roman Durný (87,82%)
Úspěšnost brankářů
Oldřich Cichoň (91,50%)
Oliver Šatný (100,00%)
Pardubice B - Znojmo 3:0
Poslední utkání
Litoměřice - Frýdek-Místek 0:4

Kalich Arena v pětadvacátém kole Chance ligy posmutněla. Na led třetího týmu dorazil Frýdek-Místek, který okupoval poslední místo tabulky. Hokejisté z královského města bojovali celý zápas, ale recept na výborně chytajícího frýdeckého brankáře nenašli, a tak padli 0:4.

I přes poslední nezdar se Stadionu daří, dokázal totiž vyhrát předchozí čtyři střetnutí. Trenéři Miroslav Přerost s Františkem Ptáčkem mohou spoléhat na široký výčet střelců, mezi nimiž vynikají Filip Kuťák, Petr Ton a Přemysl Svoboda s osmi brankami. Nejproduktivnější hráč a nejlepší nahrávač je Riku Sihvonen.

Mezi obránci vyčnívá mladý Michael Krutil, který se dobře zapracoval do mužstva a na svém kontě má již čtyři góly, ke kterým přidal dalších pět asistencí. V posledním duelu debutoval mladý brankář Oliver Šatný, který nahradil Lukáše Paříka. Na jeho první dojmy se můžete podívat zde.

Na druhé straně Orli mají jiné potíže. Znojmo po slibném startu sezony začalo výsledkově upadat a nyní se nachází na předposledním místě s náskokem pouhého jednoho bodu na sestupovou pozici.

Jihomoravští hokejisté mají v současné chvíli za sebou sérii tří porážek, na kterou reagovali příchodem zkušeného čtyřiatřicetiletého Jana Bergera z Jihlavy. Hlavními tahouny jsou velezkušení Jan Hruška a litoměřický odchovanec Tomáš Svoboda, který je také nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem týmu.

V prvním vzájemném utkání uspěli kališníci

HC Stadion Litoměřice - HC LERAM Orli Znojmo 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Svoboda (Korkiakoski, Koláček), 26. Chlubna (Costa, Strejček), 44. Kordule (Toman, Černohorský), 55. Toman (Ton, Guman) – 11. Hruška (Tejnor, T. Svoboda), 49. Karlsson (T. Svoboda, Remta). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 24:31 (8:14, 7:10, 9:7). Zblokované střely: 5:7. Vhazování: 36:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Dokáže Stadion odčinit porážku z domácího ledu a vrátit se zpět na vítěznou vlnu? To se dozvíme ve středu 29. listopadu. Úvodní vhazování proběhne v Nevoga aréně v 18:00. Livestream bude možné sledovat na Hokejka TV, textový přenos na webu Onlajny.com.