26. 9. 2023 | Matěj Krejčí

Třetí zápas v pěti dnech. Kališníci jedou do Poruby

Stadion čeká v šestém kole lídr dosavadního trvání Chance ligy, Litoměřičtí se střetnou s dosud neporaženou Porubou. Dokáží hokejisté z královského města prolomit třízápasovou šňůru porážek a připsat si tak důležité body do tabulky?

Porovnání týmů

9. místo (6 bodů)
Postavení v tabulce
1. místo (13 bodů)
18:21
Skóre
21:13
Přemysl Svoboda (3+5)
Nejproduktivnější hráč
Ondřej Šedivý (6+1)
Petr Ton (4 góly)
Nejlepší střelec
Ondřej Šedivý (6 gólů)
Jakub Černohorský (2+1)
Nejproduktivnější obránce
Lukáš Doudera (1+4)

Oldřich Cichoň (91,14 %)

Lukáš Pařík (84,15 %)
Úspěšnost brankářů

Ondřej Bláha (92,93 %)

Daniel Dolejš (91,89 %)
Litoměřice - Pardubice B 2:5
Poslední utkání
Vsetín – Poruba 2:6

Torax po pěti odehraných kolech stále neokusil, jaká je pachuť porážky a drží první příčku o skóre před Jihlavou. Slezané dokázali porazit po nájezdech Zlín, v prodloužení Třebíč a o tři body obrali také Kolín, Slavii a v posledním kole i silný Vsetín, když hattrickem zazářil Ondřej Šedivý.

Naopak Stadionu se příliš nedaří a aktuálně má na svém kontě tři prohry v řadě. Ta poslední se urodila v pondělí, kdy na severu Čech uspěly Pardubice B. Speciální motivaci bude mít obránce Patrik Husák, který v dresu Poruby zažil bodově nejlepší sezonu kariéry, v ročníku 2019/20 nasbíral úctyhodných 40 kanadských bodů.

Mezi nejvýraznější porubské posily patří Marek Tvrdoň z Nitry, Jan Pohl ze Žiliny či veterán Lukáš Krenželok, který přišel z Vítkovic. Tým obohatili také Frenks Razgals z Popradu, Daniel Klímek z Třebíče a již zmiňovaný Ondřej Šedivý, který dorazil z polských Tych.

V dresu Toraxu naopak fanoušci už neuvidí útočníky Jakuba Šlahaře, Romana Pšurného, Jana Hudečka a Jana Dufka. Obranu opustili Jan Dluhoš, Daniel Krenželok, Patrik Urbanec a Jan Mlčák.

Jestli se kališníkům podaří proti prvnímu celku tabulky prolomit šňůru porážek, uvidíte ve středu 27. září. Úvodní vhazování zápasu proběhne v Kravařích v 18:00. Livestream bude možné sledovat na Hokejka TV, textový přenos na webu Onlajny.com.