24. 9. 2023 | Kateřina Kubatková

Po krátké pauze opět doma. Do Litoměřic přijede béčko Pardubic

Kališníci jdou po pouhém dni volna znovu do boje. Do Kalich Areny zavítá pardubický B tým, který v letošní sezoně ještě nevyhrál. Stadion si naopak bude chtít napravit reputaci po sobotní prohře s Třebíčí. Jaká je soupiska pondělního soupeře Litoměřic?

Porovnání týmů

6. místo (6 bodů)
Postavení v tabulce
13. místo (1 bod)
16:16
Skóre
7:11
Přemysl Svoboda (3+4)
Nejproduktivnější hráč
Josef Mikyska (1+2)
Petr Ton (4 góly)
Nejlepší střelec
Tomáš Urban (2 góly)
Patrik Husák (0+3)
Tomáš Tomek (0+3)
Nejproduktivnější obránce
Martin Bučko
Jakub Koudelka
Marek Voženílek
Jan Zdráhal
(všichni 0+1)

Oldřich Cichoň (90,48 %)

Lukáš Pařík (85 %)
Úspěšnost brankářů

Tomáš Vomáčka (92,42 %)

David Honzík (80,95 %)
Litoměřice - Třebíč 3:5
Poslední utkání
Pardubice B – Kolín 2:3

Pardubická rezerva po čtyřech odehraných kolech stále marně čeká na první výhru v letošní sezoně. Stejnou bilanci už má jen pražská Slavie. Východočeši mají však o jeden odehraný duel méně, jelikož z úvodního utkání s Jestřáby se konala pouze první třetina.

Jediný bod, který mají svěřenci trenéra Richarda Krále na kontě, je za prohru s Třebíčí, se kterou padli až po nájezdech. Poté podlehli Frýdku-Místku a v minulém zápase těsně prohráli s Kolínem. Proti kozlům sice nejprve ztráceli, ve druhé třetině ale dokázali vyrovnat, a dokonce přiklonit vedení na svou stranu. To jim ale nevydrželo ani 4 minuty a nakonec se z výhry radovali Středočeši.

Jednou z nejvýraznějších pardubických posil je jednoznačně nejlepší střelec loňské sezony Lukáš Žálčík, jenž přišel ze Šumperka. Tento dvaatřicetiletý útočník už zapsal jednu branku i v novém působišti a patří zde k nejvytěžovanějším hráčům.

Dalším nováčkem u Východočechů je forvard Dominik Hrníčko, jenž uplynulém ročníku nastupoval za Porubu a byl druhým nejlepším střelcem tohoto celku. Třetí posilou do útoku je Josef Mikyska, který se do Česka vrátil z polského Jestřebí.

I defenzíva Pardubic nezůstala beze změn. Ze Vsetína získal tým z města perníku Marka Voženílka. Dynamo také přivedlo dva nové gólmany, třicetiletého Davida Honzíka, který má s druhou nejvyšší tuzemskou soutěží bohaté zkušenosti především z Jihlavy a Slavie a Tomáše Vomáčku, který se v Česku naposledy představil v sezoně 2015/16 v hradecké juniorce. Poté zamířil do USA, kde naposledy nastupoval v dresu Norfolk Admirals v ECHL.

Co se týče odchodů, tak v letošní sezoně už fanoušci v dresu Pardubic neuvidí gólmana Vojtěcha Nečase, útočníky Martina Belluse, Martina Kadlece a Michala Machače. Obranné řady opustili Marek Drtina, Tomáš Hanousek a David Sýkora.

Jak se bude kališníkům dařit proti předposlednímu celku tabulky se uvidí už v pondělí 25. září. Úvodní vhazování proběhne v Kalich Areně v 17:30. Vstupenky můžete zakoupit zde a při cestě na zimní stadion můžete využít i nového autobusového spoje. Livestream bude možné sledovat na Hokejka TV, textový přenos na webu Onlajny.com.