6. 9. 2023 | Hana Kubatková

Různorodost přípravy přínosně ovlivňovala celkový vývoj a týmový duch dětí, zní od trenéra Janouška

Příprava na nadcházející sezonu pomalu vrcholí a nezahálí ani hráči 5. - 8. třídy, kteří už se také věnují tréninku na ledě. Během letního období se připravovali komplexně a měli možnost vyzkoušet si své dovednosti i v jiných sportech. O průběhu přípravy mladých kališníků se rozpovídal trenér mládeže Jakub Janoušek, který už se těší, co přinese nová sezóna.

Svěřenci Jakuba Janouška z 5.-8. třídy na konci srpna zahájili druhou fázi přípravného období a začali trénovat na ledě. „Každý jedinec si znovu osvojuje získané dovednosti z předchozí sezony a sžívá se se základními principy a stěžejními body hry pro nadcházející ročník,“ uvedl k návratu na ledovou plochu trenér.

Stejně jako ostatní mládežnické kategorie i hráči trenéra Janouška absolvovali týdenní soustředění v domácím prostředí Kalich Areny. „Cílem tohoto týdne bylo stmelení kolektivu a správné mentální nastavení směrem k soutěžnímu období,“ popsal účel soustředění Janoušek.

„Kromě specifických hokejových činností měli mladí hokejisté možnost rozvíjet své koordinační schopnosti účastí v jiných sportech, jako je plavání nebo atletika,“ okomentoval průběh letní přípravy mladých hráčů trenér. Některé kategorie sehrály i řadu přátelských utkání, například ve fotbale s FK Litoměřicko, hokejový zápas s HC Huskies Teplice nebo florbalový turnaj s týmy ASK Lovosice LFP.

Hráči absolvovali letní část sezony na mnoha sportovištích a díky tomu byla jejich příprava velmi pestrá. „Různorodost přípravy přínosně ovlivňovala celkový vývoj a týmový duch dětí,“ uvedl trenér a pokračoval v hodnocení předsezonního období. „Jsem pevně přesvědčen, že komplexní příprava poskytne mladým hráčům vynikající předpoklady pro další úspěšný rozvoj.“

Těsně před ostrým startem soutěží čekal mladé kališníky z kategorie 6. třídy přípravný turnaj North Star Cup 2023, v němž se utkali s pražskou Spartou, Libercem, Mladou Boleslaví a Karlovými Vary a skončili na třetím místě. „Přátelská utkání mají za úkol prověřit tým a ukázat silné, popřípadě slabé stránky týmu, které se v trénincích neprojevily. Většina týmů má pravidelně v plánu nějaký turnaj, jehož cílem je především správné naladění kolektivu. Těším se, co nám nová sezona přinese,“ zakončil Janoušek.