4. 6. 2023 | Martina Kramerová

Stadion doplnil kádr o šest nadějných sparťanů, jeden hráč přichází na try out

V rámci spolupráce s pražskou Spartou přichází do Litoměřic šestice mladých hráčů. S týmem se připravují Michal Vitouch, Martin Böhm, David Senčák a Jan Krupička, kteří se v klubu objevili už v minulé sezoně. Nově k nim přibyli ještě Dominik Pavlák a Ondřej Hrabík. Na try outu se pokusí získat místo v kališnickém dresu Tomáš Rajgl.

Devatenáctiletý útočník Michal Vitouch odehrál loni za Stadion 34 utkání - 31 v základní části a 3 v play-off. Obránce Martin Böhm oblékl kališnický dres už v sezoně 2021/2022 a objevil se v něm na pár zápasů i loni, většinu soutěžního ročníku ale strávil ve sparťanské juniorce, s níž vybojoval mistrovský titul.

V závěru uplynulého soutěžního ročníku za Stadion nastupoval i David Senčák, jenž naskočil do několika utkání základní části i play-off. Útočník Jan Krupička strávil většinu sezony v juniorské soutěži, v duelu Litoměřic proti Pardubicím B však zaznamenal svůj první start v dospělém hokeji.

Všichni čtyři hráči navíc mají zkušenosti z mládežnických reprezentací. Kromě nich se pod Radobýlem poperou o místo ještě devatenáctiletý zadák Dominik Pavlák a stejně starý forvard Ondřej Hrabík. Pavlák spojil dosavadní kariéru s Chomutovem, kde hokejově vyrůstal, a Spartou. Loni si vyzkoušel v Kobře i druhou ligu. Hrabík hrál dlouhá léta za Kladno, než se v sezoně 2021/2022 přesunul do Sparty. Loni za Sokolov debutoval v Chance lize, jinak byl plně vytížen ve sparťanské juniorce.

Na try outu je pak v klubu také Tomáš Rajgl. Dvacetiletý obránce za sebou má sezonu ve druhé lize, v níž oblékal dres Benátek nad Jizerou. Nastupoval ale také v juniorce Mladé Boleslavi. V minulosti hrál v mládeži i za Spartu.