31. 5. 2023 | Martina Kramerová

Stadion opět doplňuje kádr. Do tréninku se zapojil nový brankář, o šanci se popere dvojice obránců

Kališníci se od začátku května pilně připravují na novou sezonu a Stadion nadále buduje kádr, s nímž načne soutěžní ročník 2023/2024. K současnému týmu se nyní připojil první ze zbrusu nové brankářské dvojice, gólman Oldřich Cichoň, jenž přichází pod Radobýl v rámci spolupráce se Spartou. Na zkoušce jsou v klubu i dva obránci - Jakub Tůma a Filip Ducháč.

Jednadvacetiletý Cichoň prošel mládeží pražské Kobry, Letňan a Sparty a zahrál si i za sparťanský A tým nebo prvoligový Sokolov. V nejvyšší české soutěži naskočil do tří utkání s procentuální úspěšností 93,33 %, v Chance lize v dresu Baníku odchytal 59 zápasů. Vyzkoušel si také druhou ligu a má na kontě i sedm duelů v mládežnických reprezentacích.

"S Oldou Cichoněm počítáme do stabilní brankářské dvojice, je to kvalitní brankář, který má se soutěží i přes svůj nízký věk již řadu zkušeností. K dispozici bude samozřejmě také mateřské Spartě," uvedl k brankářské posile Jan Fišera.

Na zkoušku se v Litoměřicích objeví i dva obránci - Jakub Tůma a Filip Ducháč.

"Jsou to oba mladí obránci, kteří mají zcela odlišné fyzické parametry a určitě dostanou v přípravě příležitost ukázat své přednosti. Je jen na nich, jak se té šance chopí," řekl k dvojici nováčků předseda klubu.

Tůma je odchovancem Letňan, kde hrál do roku 2019. Poté se přesunul do mládeže Sparty. Devatenáctiletý zadák prozatím nabíral zkušenosti hlavně v mládežnických soutěžích, v uplynulé sezoně si ale odbyl premiéru v dospělém hokeji, když nastoupil do pěti utkání za Kobru Praha. Se sparťanskou juniorkou letos vyhrál extraligový titul.

Juniorským mistrem ČR se Spartou je i Filip Ducháč, jenž tým dovedl k titulu z pozice kapitána. Devatenáctiletý talent rovněž nastupuje v obraně a v pražském celku z Holešovic prošel všemi mládežnickými kategoriemi od U16 až po U20. Debut v dospělém hokeji absolvoval stejně jako Tůma na Kobře v uplynulém soutěžním ročníku.