21. 5. 2023 | Martina Kramerová

Na příští sezonu pilně trénuje i kališnická mládež, rozvijí pohyb i koordinaci

Kromě A týmu už pilně trénuje na novou sezonu i litoměřická mládež, která se na řadě sportovišť věnuje pohybové průpravě i spoustě dalších sportovních aktivit. V rámci suché přípravy mladí kališníci absolvují běh, plavání, atletiku či míčové hry.

Po konci uplynulé sezony si mladí kališníci zahráli na několika turnajích a následně si užili krátké volno. Teď se už pilně připravují pod vedením svých trenérů na další soutěžní ročník.

V rámci suché přípravy absolvují na různých sportovištích řadu sportovních aktivit. Zabývají se hlavně pohybovou průpravou a koordinací, ke které využívají běh, atletiku, plavání či míčové hry. Mezi těmi nechybí fotbal, florbal nebo basketbal.

Trenéři přípravu sestavují tak, aby se mohla každá kategorie rozvíjet co nejlépe. "Letní příprava pro přípravku a druhou třídu je zaměřena na rozvoj koordinace a rychlosti hráčů, jelikož se nacházíme v období mladšího školního věku. Toto období je na tyto schopnosti velice senzitivní," uvedl trenér Milan Bořík, jak postupuje s přípravou nejmenších dětí.

"U třetí a čtvrté třídy jsme zařadili všestranný pohybový rozvoj hráčů. Máme každý týden atletiku, gymnastiku, plavaní a jednou za 14 dní sportovní hry. Letní příprava by nám měla pomoct se zvládnutím pohybových vzorců jiných sportů natolik, abychom se učili v sezoně rychleji specifickým dovednostem," doplnil vedoucí kouč pro kategorie od přípravky do čtvrté třídy.

Na míru mají tréninky sestavené i starší ročníky. "Chceme hráče naučit co nejvíc dovedností a předat jim mnoho zkušeností," řekl vedoucí trenér pro kategorie od 5. do 8. třídy Jakub Janoušek.

Na sportovištích makají i nejstarší hráči. "Na začátku kluci absolvovali fyzické testy. Teď probíhá intenzivní příprava, aby byli nachystaní na sezonu v nejlepší možné formě. Příprava probíhá zejména v prostorách Kalich Areny - v posilovně, v tělocvičnách nebo na ploše či na střelnici. Pak na hráče čeká oblíbená Mostná hora nebo atletický ovál. Budou i určitá zpestření, ale to je zatím překvapení. Přípravu zakončí opět fyzické testy," popsal průběh suché u dorostu či juniorky trenér a nový manažer mládeže Ondřej Hříbal.