6. 5. 2023 | Martina Kramerová

Sezona dorostu byla povedená. Naší předností byl ofenzivní styl, zhodnotil trenér Zuziak

Dorost se už pomalu ale jistě chystá na novou sezonu, trenér Pavel Zuziak se ale ještě s odstupem času ohlédl za tou minulou. Uplynulý soutěžní ročník ohodnotil jako povedený, navíc fungovala i spolupráce s hráči z mladších kategorií. Co naopak vázlo, byla podle zkušeného kouče koncovka.

Od konce uplynulé sezony už uběhlo několik týdnů. Jak ji z pohledu dorostu s odstupem času hodnotíte?

Myslím si, že uplynulá sezona byla povedená, měli jsme postupné cíle. Prvním byl postup ze základní skupiny, což se nám podařilo. V další fázi v nadstavbě se nám už tolik výsledkově nevedlo, i přesto jsme v nadstavbové skupině skončili druzí za týmem Pilsen Wolves, který nakonec postoupil.

Když byste se měl zvlášť zaměřit na herní projev a výsledky, co byste o nich samostatně řekl?

V první fázi sezony jsme hráli to, co jsme od kluků chtěli a dařilo se i výsledkově. V další části, kde jsme postoupili do nadstavby, se soutěž samozřejmě zkvalitnila a odehráli jsme daleko víc těžkých a vyrovnaných zápasů. Herní projev týmu byl víceméně podobný, ale někdy nám bohužel chyběl větší důraz v koncovce, a to potom ve vyrovnaných zápasech stojí třeba i body.

Na čem váš tým v celé sezoně mohl slavit? Co byly jeho přednosti?

Naší hlavní předností byl určitě ofenzivní styl, protože v týmu je spousta spíše ofenzivně laděných hráčů. Nechtěli jsme nějak urputně bránit, ale hrát hokej nahoru dolů.

Co naopak mužstvu herně scházelo? Kde mělo největší slabiny?

Jak už jsem zmiňoval, chtěli jsme hrát více ofenzivně, a proto někdy byla největší slabina hra dozadu, hlavně ve vypjatých momentech nadstavbové skupiny.

Hráči jsou z pohledu věku v celkem náročném období, jaká byla kabina z hlediska tréninkové a zápasové morálky či disciplíny?

Z tohoto pohledu jsme neměli problém. Hráči měli výborný přístup jak k tréninkům, tak i k zápasům. A myslím si, že jsou skvělá parta.

V minulých letech probíhala i řada teambuildingů, které pomáhaly tmelení kolektivu. Měli jste podobné akce i letos?

Většina kluků v letošním dorostu spolu hraje již delší dobu, takže se znají už odmalička. A kluci, co přišli až v letošní sezoně, do týmu perfektně zapadli. Jinak během letní přípravy tradičně jezdíme kolech na prodloužený víkend do Holan.

Co provázání s ostatními mládežnickými týmy? Na jaké bázi to letos fungovalo?

Byli jsme domluveni s trenéry 9. třídy, že pokud bude prostor a nebudou se křížit zápasy, budeme zkoušet i kluky z devítky. A i přes náročný program obou kategorií se nám to párkrát povedlo a musím říci, že mladíci se vůbec neztratili a odehráli skvělé zápasy.