29. 1. 2023 | Kateřina Kubatková

Pod Radobýl míří pražská Slavia, vrátí jí kališníci předchozí dvě porážky?

Kališníci pokračují v náročném programu. Po sobotním utkání v Kolíně se znovu představí před domácími fanoušky a pod Radobýlem vyzvou pražskou Slavii. Po třech vzájemných zápasech má Stadion s Pražany bilanci jedné výhry a dvou porážek. Dokážou svěřenci trenéra Přerosta oplatit slávistům vysokou prohru z Edenu?

Porovnání týmů

5. místo (69 bodů)
Postavení v tabulce
8. místo (59 bodů)
132:118
Skóre
115:112
Lukáš Válek (15+20)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Žejdl (17+12)
Filip Kuťák (17 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Žejdl (17 gólů)
Jan Holý (7+18)
Nejproduktivnější obránce
Karel Klikorka (6+20)

Tomáš Král (91,56 %)

Šimon Sklíba (88,57 %)
Úspěšnost brankářů

Roman Málek (91,85 %)

Tomáš Volevecký (78,57 %)
Kolín – Litoměřice 5:2
Poslední utkání
Slavia Praha - Přerov 1:3

Kališníci se s Pražany utkali naposledy v Edenu, kde bez nemocného Tomáše Krále tehdy domácím nedokázali příliš vzdorovat a prohráli 2:7. Na předchozí vzájemné utkání v Kalich Areně litoměřičtí fanoušci jistě stále nezapomněli. Slavia na konci října porazila Stadion poměrem 3:0 a stala se prvním a doposud jediným týmem, kterému Litoměřice během šedesáti minut nevstřelily žádnou branku.

Červenobílým se v poslední době daří. Od začátku roku prohráli pouze s Třebíčí a v sobotu s Přerovem. Zaslouženě tak okupují osmou příčku v tabulce. To kališníci mají v zádech sérii tří proher, byť v posledním domácím utkání podlehli pardubickému B týmu až po nájezdech.

Lze očekávat, že v pondělí uvidí diváci v Kalich Areně na obou stranách ledové plochy velké množství střel. Slavia vyšle na branku soupeře v utkání v průměru víc jak 33 projektilů a v této statistice vévodí celé lize. Svěřenci trenéra Přerosta však zaostávají jen o necelou střelu a v tabulce jsou třetí. Litoměřice navíc v letošní sezoně vsítily už 132 gólů, což je nejvíc z druhé nejvyšší soutěže.

Pražané si také nevedou špatně v přesilovkách, s úspěšností 19,50 % jsou na páté příčce. Stadion stabilně patří v početních výhodách k nejlepším a s využitím 23,81 % je na druhé příčce. Co se svěřencům trenéra Tvrzníka ale nedaří, jsou oslabení. V nich mají druhou nejhorší úspěšnost ze všech týmů. Hokejisté z hlavního města však nebývají vylučováni často a s celkovým součtem 359 minut jsou třetím nejméně trestaným celkem.

Domácí se budou muset obejít bez zkušeného útočníka Jaroslava Kracíka, jenž kvůli zranění ramene musel podstoupit operaci a na lavičce bude několik týdnů chybět. Na marodce hostů se nachází dva hráči, útočníci Michal Poletín a David Šteiner.

Podaří se družině vedené kapitánem Výtiskem hodit předchozí neúspěchy za hlavu a vyrovnat negativní bilanci? Souboj s Pražany začne v Kalich Areně v pondělí v 17:30. Přímý přenos bude možné sledovat na Hokejka TV, textový na webu Onlajny.com.