2. 12. 2022 | Kateřina Kubatková

Náročný víkend pokračuje, Stadion v rodinném zápase přivítá Přerov

Po těsném sobotním vítězství nad Frýdkem-Místkem čeká hned následující den kališníky další utkání, tentokrát pod Radobýl zavítá Přerov. Rodinné utkání začne o hodinu dříve, než je v Kalich Areně zvykem a přijde i Mikuláš. Pro rodiče s dětmi bude navíc připravená přestávková soutěž.

Porovnání týmů

3. místo (44 bodů)
Postavení v tabulce
7. místo (41 bodů)
88:71
Skóre
56:55
Filip Kuťák (14+12)
Nejproduktivnější hráč
Jakub Svoboda (7+10)
Filip Kuťák (14 gólů)
Nejlepší střelec
Jakub Svoboda (7 gólů)
Jan Holý (5+11)
Nejproduktivnější obránce
Robert Černý (2+9)
Tomáš Král (91,32 %)
Úspěšnost brankářů

Michal Postava (93,51 %)
Daniel Král (96,67 %)
Litoměřice - Frýdek-Místek 2:1pp
Poslední utkání
Sokolov - Přerov 2:1sn

Přerov absolvoval poslední utkání stejně jako kališníci v sobotu, kdy vyjel na led Sokolova. Průběh utkání byl podobný jako v Kalich Areně, domácí od první třetiny vedli o jednu branku a hostům se ve třetí třetině podařilo vyrovnat. Prodloužení ale o vítězi nerozhodlo a v nájezdech byl úspěšnější Baník.

Se Zubry se v neděli Stadion utká už po třetí v sezoně a podruhé pod Radobýlem. Přerovští zavítali na sever Čech v 1. kole letošního ročníku. Po první třetině domácí vedli po dvou využitých přesilovkách 3:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by neměli uspět. Když se ale ve druhé části přesně trefili David Březina s Janem Svobodou, bylo vyrovnáno. Ve 43. minutě rozvlnil litoměřickou síť Rok Macuh, kališníci už odpovědět nedokázali a úvodní zápas sezony prohráli 3:4.

Souboj v MEO Areně byl také vyrovnaný. První branka padla až ve 26. minutě, když domácího gólmana překonal Gajda, o osm minut později však trefou odpověděl Doležal. Necelé tři minuty před koncem prostřední části vrátil vedení hostům Guman, ale Černý znovu dokázal vyrovnat. Po pětašedesáti minutách bylo skóre stále vyrovnané a rozhodnout tak musely samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšný pouze Filip Kuťák a Litoměřice tak z Moravy přivezly cennou výhru.

Statistiky soupeře: Opora v brance i velké množství střel

Trenér Robert Svoboda se může spoléhat především na oporu v brankovišti, tou je Michal Postava, jenž je s úspěšností 93,51 % třetím nejlepším gólmanem Chance ligy. Přerov je také týmem, jenž pravidelně zasypává soupeře velkým počtem střel. Zubři průměrně vystřelí v utkání více jak třiatřicetkrát a vedou tabulku.

Nedělní soupeř Stadionu se zároveň může spoléhat na vhazování, ve kterých je s úspěšností mírně pod 55 % druhým nejlepším celkem soutěže. Co se ale ve venkovních utkáních Přerovu příliš nedaří, jsou přesilové hry, ve kterých uspěje jen v necelých 16 % případů.

Zubři mají ve svých řadách hned dva hráče s vůbec nejdelším časem stráveným na ledě v letošní sezoně. Robert Černý je s časem 579:37 lídrem tabulky, o 35 vteřin méně strávil na ledové ploše Tomáš Kudělka.

V pořadí hráčů podle obdržených trestných minut se na 7. příčce s 34 trestnými minutami nachází obránce Jiří Krisl, jenž zároveň s pětadvaceti zblokovanými střelami uzavírá nejlepší desítku hráčů v této statistice.

Podaří se kališníkům oplatit Přerovu porážku z úvodu sezony? Rodinný zápas začne v Kalich Areně v neděli v 16 hodin a ponese se v rodinném duchu. Pro rodiče a děti bude připravena přestávková soutěž a přijdou i Mikuláš, čert a anděl, kteří rozdají dětem drobné dárky. Přímý přenos bude možné sledovat na Hokejka TV, textový na webu Onlajny.com.