4. 7. 2022 | Martina Kramerová

Stadion zná nové složení realizačních týmů mládeže

Kališnická mládež skončila suchou přípravu a po krátkém letním volnu absolvuje finální fázi tréninků na novou sezonu. Realizační týmy prošly před soutěžním ročníkem 2022/2023 řadou změn. Po odchodu šéftrenéra mládeže Vladimíra Domina nově vznikly tři pozice „vedoucích trenérů“, které tento zrušený post společně nahradí a budou mít za dané ročníky zodpovědnost. Nejstarší kategorie od 9. třídy do juniorky bude mít na starosti dlouholetý kouč litoměřické mládeže Ondřej Hříbal. O mladší ročníky se budou starat noví trenéři Jakub Janoušek a Milan Bořík. Prvně jmenovaný bude mít pod křídly 5. – 8. třídu a druhý dohlédne na nadějné hokejisty a hokejistky od přípravky do 4. třídy.

Stadion přichází před nadcházejícím soutěžním ročníkem s velkou novinkou v mládežnických kategoriích. Místo funkce šéftrenéra mládeže, již zastával odcházející Vladimír Domin, vzniknou tři posty „vedoucích trenérů“, kteří budou dohlížet na nejstarší kategorie, žákovské týmy i přípravku.

„Již v uplynulé sezoně jsme s Vladimírem Dominem řešili změnu v organizační struktuře dětí a mládeže. Rozhodli jsme se, že je potřeba rozdělit vedení a dohled mezi více trenérů, což může pomoci ke zlepšení vnitřní organizace klubu,“ uvedl ředitel klubu Jan Fišera.

Juniorku, dorost a devítku bude mít na starosti Ondřej Hříbal, který u litoměřické mládeže působí už několik let. Ten bude zároveň zastávat i post hlavního trenéra juniorů. Jako vedoucí trenéři pro mladší ročníky přicházejí dvě nové tváře – Jakub Janoušek a Milan Bořík. Jakub Janoušek bude dohlížet na kategorie od 5. do 8. třídy a jako hlavní kouč povede devítku a pětku. Milan Bořík si vezme pod křídla děti od přípravky do 4. třídy. U všech těchto kategorií figuruje také jako hlavní kouč.

„Musím říct, že jsme absolvovali desítky setkání a telefonů s potenciálními trenéry. I když to celé trvalo déle, než jsme si přáli, tak jsem rád, že se nakonec podařilo přivést vzdělané, progresivní a zapálené trenéry, kteří mají klubu co dát. Ohledně nejstarší kategorie jsme měli jasno již delší dobu, Ondra Hříbal svým přístupem, znalostmi či odborností všechny přesvědčil, že je to člověk na správném místě a do budoucna v něm vidím jeden ze základních kamenů celého klubu. Jsem také rád, že jsme se dohodli s většinou trenérů z minulé sezony. Ti budou mít pouze jeden tým, kterému budou věnovat veškeré své úsilí,“ okomentoval trenérské změny Fišera.

Ten také přiznal, že skládání realizačních týmů nebylo vůbec snadné a stále se na něm pracuje. Stejně tak na filozofii celé mládeže.

Po několikaleté pauze se k trénování vrací Lukáš Ransdorf. Jednáme ještě o zapojení dalších kluků, kteří mají svou kariéru spojenou s litoměřickým hokejem a doufám, že se k nám brzy připojí. Stejně tak i někteří z hráčů „A“ týmu, aktuálně ještě řešíme zapojení externího metodika. Společně s vedoucími trenéry upravujeme a aktualizujeme klubovou filozofii, v dohledné době vzniknou nové materiály pro trenéry, hráče i rodiče.

Hráči a hráčky mládeže se budou navíc nadále moci připravovat pod taktovkou kondičního trenéra a získají tak možnost ještě kvalitněji pracovat na svém sportovním rozvoji. K tomu se chystá cela řada dalších novinek, jež by měly klubovou mládež posunout na vyšší úroveň.

Pro trenéry připravujeme zajímavé stáže nejen v zahraničí, jedna týdenní by se měla týkat i několika hráčů. Ve středu 7. 9. 2022 proběhne opět zahájení sezony mládeže, na kterém se představí odborníci na různá témata, rodiče se tak mají určitě na co těšit. Vylepšíme také konzultace trenérů s rodiči, chceme, aby byla tato možnost více využívána,“ popsal Fišera část toho, co klub hodlá pro rozvoj mládeže v nadcházející sezoně udělat.


Realizační týmy mládeže pro sezonu 2022/2023

JUNIOŘI:

Hlavní trenér: Ondřej Hříbal

Asistent: Lukáš Ransdorf


DOROST:

Hlavní trenér: Pavel Zuziak


9. TŘÍDA:

Hlavní trenér: Jakub Janoušek

Asistent: Milan Bořík


8. TŘÍDA:

Hlavní trenér: Aleš Pavlas

Asistenti: Tomáš Hodek a Vladimír Cimrman


7. TŘÍDA:

Hlavní trenér: Martin Kuchař

Asistent: Martin Škoula


6. TŘÍDA:

Hlavní trenér: Václav Rubeš

Asistent: Jakub Janoušek


5. TŘÍDA:

Hlavní trenér: Jakub Janoušek

Asistent: Libor Student


4. TŘÍDA:

Hlavní trenér: Milan Bořík


3. TŘÍDA:

Hlavní trenér: Milan Bořík

Asistent: Pavel Zuziak


2. TŘÍDA:

Hlavní trenér: Milan Bořík

Asistent: Marek Opluštil


PŘÍPRAVKA:

Hlavní trenér: Milan Bořík


Trenéři brankářů: Radek Sluka a Vojtěch Sklíba

Kondiční trenér: Tomáš Svoboda