3. 2. 2022 | Vít Trubička

Jaroslav Kracík: Třetí domácí zápas v řadě jsme si už nemohli dovolit prohrát

Hodnocení vítězně zvládnuté bitvy proti Vrchlabí se ujal zkušený forvard Jaroslav Kracík, který se zapsal na střeleckou listinu po vydařené souhře s bratry Procházkovými. I díky jeho trefě nakonec kališníci dokráčeli k vítězství 3:2 a upevnili si tak pozici na čele tabulky. „Jsme rádi, že se nám podařilo výsledek udržet. Trochu jsme sice znervóznili a soupeř snížil. Díky našim zblokovaným střelám ale vyrovnat nedokázal a to bylo důležité,“ poznamenal litoměřický matador.

Po dvou domácích porážkách konečně přišlo vítězství. Jak důležité pro vás je?

Určitě hodně. Prohrát doma třetí zápas v řadě jsme si už nemohli dovolit. Taky to bylo vidět na hře. Vedli jsme už 3:0, pak jsme ale znervóznili a soupeř dotáhl na 3:2. Naštěstí jsme ale výsledek ubránili.

Bylo dobré takhle zvítězit i před týdenní zápasovou pauzou, která vás nyní čeká?

To jednoznačně. Před každou přestávkou je lepší vyhrát, ať se během ní lépe trénuje, je větší klid a pohoda.

Jak těžké bylo vedení udržet? Zejména v samotném závěru, kdy si Vrchlabí drželo značný tlak, navíc podpořený jeho přesilovkou.

Bylo to náročné. Přesilovka byla trochu sporná, nechápu dvě minuty za takový faul, ale to nemá cenu řešit. Zvládli jsme to ale se štěstím udržet, blokovali jsme střely a vyšlo nám to.

Jak obtízné bylo přepínat neustále z ofenzivy do defenzivy a naopak? Během celého zápasu byli oba gólmani docela vytíženi.

Na to jsme zvyklí. Po celou dobu se hraje nahoru – dolů. Klíčové jsou ale ty zblokované střely, jimiž pomáháme gólmanovi.

Vrchlabí nadále bojuje o přímý postup do čtvrtfinále. Dal se tedy očekávat od nich, vzhledem k této situaci, takový aktivní výkon?

Přijde mi, že momentálně proti nám hrají všichni aktivně. Nevím, jestli je to jejich záměr, nebo to vychází ze hry. Měli jsme dát více gólů, využít třeba druhou přesilovku a mohl být klid.

Dalo by se říct, že vám jako týmu pomohl i tvůj gól, kterým jsme dokázali odstoupit na dvoubrankový rozdíl?

Určitě, stejně tak ale i ten třetí Rikiho. Je důležité vést o tři góly, protože to dodává více pohody. Při jednobrankovém vedení je jakákoliv střela soupeře nebezpečná. O to víc jsme rádi, že jsme to proti Vrchlabí udrželi.

Jaký bude váš program v nadcházejícím volnu. Pošetříte trochu síly nebo se už budete aktivně připravovat na Jihlavu?

Nějaké volno máme, ale na zápas příští středu začneme už brzy trénovat. V rozpisu je několik vložených utkání, jinak by bylo asi více volna, dva dny jsme ovšem od trenérů dostali.