30. 11. 2021 | Kateřina Kubatková

Litoměřice jedou na vítězné vlně. Poradí si i s Porubou?

Kališníky čeká další domácí utkání, přivítají na domácím ledě hokejisty Poruby. Ti mají za sebou sobotní těsnou prohru s Vrchlabím. Naopak Stadion v sobotu vyhrál na Lapači a v pondělí válel proti pražské Slavii. Podaří se svěřencům trenérů Bruka a Tvrzníka protáhnout sérii na šest výher v řadě?

Porovnání týmů

2. místo (56 bodů)
Postavení v tabulce
14. místo (32 bodů)
100:66
Skóre
67:68
Roman Přikryl (5+23)
Nejproduktivnější hráč
Pavel Jenyš (10+7)
Riku Sihvonen (18 gólů)
Nejlepší střelec
Pavel Jenyš (10 gólů)
Jan Holý (1+12)
Nejproduktivnější obránce
Šimon Szathmáry (0+13)
Tomáš Král (91,27 %)
David Čermák (90,14 %)
Úspěšnost brankářů
Ervins Mustukovs (91,12 %)
Adam Brízgala (85,33 %)
Slavia - Litoměřice 6:1
Poslední utkání
Poruba – Vrchlabí 4:5p

Kališníci mají za sebou náročný program. V sobotu se představili na ledě Vsetína, kde urvali těsnou výhru 5:4 po samostatných nájezdech. První branku v letošní sezoně vsítil nejproduktivnější obránce Litoměřic Jan Holý. Tři body za gól a dvě nahrávky přidal na své konto také nejproduktivnější kališník Roman Přikryl. Rozhodujícím mužem v modrooranžovém dresu byl Lukáš Válek, jenž byl autorem vítězného nájezdu.

Poslední zápas sehrál Stadion v pondělí na ledě pražské Slavie. Hráči severočeského celku dominovali už od 5. minuty, kdy se poprvé v letošní sezoně v kališnickém dresu prosadil Karel Klikorka a odstartoval tak gólovou smršť. Po první periodě vedli Litoměřičtí poměrem 3:0. V domácí brance došlo ke změně a nově se mezi tři tyče postavil Roman Málek. Ani tento impuls však Pražanům nepomohl. Ve 32. minutě se sice prosadil Jaroslav Brož, ale jeho gól byl jediným, který Tomáš Král nechytil. Dále úřadovali jen kališníci, a to především Jaroslav Kracík, jehož druhá branka v utkání byla zároveň stým vstřeleným gólem Stadionu v této sezoně. Litoměřice se tak pyšní nejvyšším počtem vstřelených branek v celé Chance lize.

Slezané si před začátkem sezony kladli nejvyšší cíle, ovšem v tabulce zatím zaujímají sestupovou čtrnáctou příčku a jejich výkony neodpovídají jejich ambicím. Poslední utkání odehráli na domácím ledě s Vrchlabím. Zápas byl vyrovnaný a byli to hosté, kteří museli dotahovat. Po první třetině odcházeli Porubští do kabin za stavu 2:1. Příznivý stav pro domácí celek zajistil dvěma góly Michal Vachovec. Na začátku druhé periody hosté srovnali, ale ne na dlouho. Ve 29. minutě se prosadil Petr Stloukal a Porubští byli znovu na koni. Do konce druhé části bylo ale znovu srovnáno. Ani branka Michala Houdka nezajistila domácím vytouženou výhru. Po základní části následovalo prodloužení, ve kterém rozhodl vrchlabský Matýs a svěřenci trenéra Režnara se tak museli spokojit s jedním bodem.

Litoměřice už se s Porubou v letošní sezoně utkaly v rámci osmého kola. V posledním vzájemném souboji byli úspěšnější kališníci, kteří si zásluhou Lukáše Válka, Ondřeje Procházky a Přemysla Svobody připsali těsnou výhru 3:2. Podaří se Stadionu potvrdit na domácím ledě roli favorita a prodloužit vítěznou sérii? Úvodní buly padne ve středu v 17:30. Živý přenos bude možné sledovat na Hokejka TV, textový na olnajny.com.

Utkání proběhne v rámci zpřísněných opatření vstupu na stadion. Podle platných opatření bude vstup umožněn maximálně tisícovce fanoušku po splnění následujících podmínek.

Osoby starší 18 let

Vstup do areálu je umožněn pouze po prokázání bezinfekčnosti jedním z následujících způsobů:

a) ukončené očkování (min. 14 dní po),

b) prodělání nemoci covid-19 (max. 180 dní),

c) zahájení očkování + PCR test (platnost 3 dny).

d) v případě lékařsky podložené nemožnosti očkování PCR test (platnost 3 dny)

Osoby od 12 do 18 let

a) negativní PCR test (platnost 3 dny),

b) dokončené očkování (min. 14 dní po),

c) prodělání nemoci covid-19 (max. 180 dní),

d) v případě lékařsky podložené nemožnosti očkování PCR test (platnost 3 dny),

Osoby ve věku do 12 let nemusí potvrzení předkládat!

Na stadion navíc nebude vpuštěn nikdo, kdo by vykazoval klinické příznaky. Vstup a pobyt v areálu je navíc možný pouze se správně nasazenou ochranou nosu a úst min. účinnosti FPP2 / KN95. Prosíme fanoušky, aby všechna nařízení dodržovali a potvrzení předkládali bez vyzvání. Jinak jim nebude umožněn vstup. Děkujeme za pochopení.