30. 11. 2021 | Vít Trubička

Souhrn mládeže: Dlouhé boje dorostu a 9. třídy, vítězství ale nepřišlo

Za poslední víkend se litoměřická mládež musela potýkat s velkou marodkou, proto také nehráli junioři a osmáci jeli do Děčína v poněkud okleštěné sestavě. Zbytek týmů ale do svých zápasů nastoupil. Nejvíce se dařilo dorostu a 9. třídě, které nechaly své zápasy dojít až do nájezdů, resp. prodloužení. V obou případech byl ale úspěšnější soupeř. Ostatní bohužel na body nedosáhli.

Dorostenci měli v Lounech dlouho navrch. O výhru ale přišli v nájezdech

28. 11., o umístění 4: HC Slovan Louny – HC Stadion Litoměřice 3:2 sn.
Branky Litoměřic: Míček, Nezbeda.

Proti Lounům se dorostencům zpočátku dařilo, ještě v půlce třetí třetiny vedli 2:0 a utkání se vyvíjelo ideálně v jejich prospěch. Slovanu se ale povedly dva samostatné úniky, ze kterých srovnal. Rozhodující gól se už ale nikomu vstřelit nepodařilo, tudíž přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich byl ale soupeř Litoměřic úspěšnější, čímž bral z utkání druhý bonusový bod.

9. třída obrala o bod Chomutov. Rozhodla až poslední minuta prodloužení

27. 11., 17. kolo: HC Stadion Litoměřice Piráti Chomutov 3:4 pp.
Branky Litoměřic: Holčák, Tomčal, Míček.

Deváťáci se jako první dostali do vedení, které si udrželi do konce první třetiny. K jejich smůle ale Chomutov otočil. V samém závěru ale Stadion dorovnal zásluhou Tadeáše Míčka. V prodloužení se dlouho držel, nicméně až v poslední minutě uzmuli Piráti druhý bod. Před sebou tak už mají pouze poslední zápas základní části.

Osmáci podlehli děčínské rezervě

27. 11., o umístění 2: HC Děčín „B“ – HC Stadion Litoměřice 19:3
Branky Litoměřic: Jakub Hlavnička, Vondráček, Bursa.

Další venkovní zápas čekal na hráče 8. třídy. Ti dojeli do Děčína v trochu okleštěné sestavě, navíc je ještě doplnil deváťák Jakub Bursa. Ten se ale také dokázal gólově prosadit. Jinak ale byl děčínský tým tentokrát nad síly Stadionu, čímž mu Litoměřice poprvé v této sezoně podlehly a nenavázaly tak na úvodní výhru s Roudnicí nad Labem.

Sedmá třída Chomutovu vzdorovala, dorovnat se ale nedokázala

27. 11., 17. kolo: HC Stadion Litoměřice – Piráti Chomutov 3:12
Branky Litoměřic: Hamouz, Wippler, Hodek.

Sedmáci nevstoupili do zápasu s Chomutovem příliš úspěšně. Už zkraje první třetiny prohrávali o čtyři branky. Sice v jejím závěru snížili na 4:2, Piráti si ale zbytek zápasu pohlídali a dokráčeli k vítězství. Na hráče 7. třídy tak už čeká jen poslední utkání základní části, v němž, stejně jako deváťáci, zamíří do Litvínova.

V prvním venkovním utkání skupiny o umístění nestačili šesťáci na Teplice

27. 11., o umístění 2: HC Teplice Huskies – HC Stadion Litoměřice 11:5
Branky Litoměřic: 2x Šťastný, Kroupa, Krejčí, Pobl.

Šesťáci se opět vydali na led týmu, se kterým končili základní část. S Teplicemi dlouho drželi krok, dotahovali se vždy na rozdíl jedné až dvou branek. Huskies odstoupili výrazněji až zkraje třetí třetiny a následně si pohlídali konečné vítězství 11:5. Šestá třída Stadionu tak v druhé části sezony stále čeká na bodový zisk.