20. 8. 2021 | Vít Trubička

Pokaždé je skvělý pocit dát gól, říká nováček Sihvonen

Nová finská posila Riku Sihvonen má na kontě další střelecký zásah v litoměřickém dresu. I díky tomu si kališníci připsali svou první venkovní výhru v letošní letní přípravě, když zvládli lépe přestřelku, a to poměrem 6:5. „Za našeho vedení 4:0 to vypadalo jednoduše, soupeř ale začal hrozit zezadu a dostal se do zápasu,“ řekl Sihvonen.

Po třech odehraných zápasech si Riku Sihvonen připsal druhou trefu za Stadion. Skóre utkání v Sokolově otevřel v devatenácté minutě, kdy doklepl do branky přihrávku zprava od Lukáše Válka. „Byl to skvělý pocit, vždycky je super dávat góly,“ prohlásil jeden z nových mužů v kališnické sestavě.

Hráči Litoměřic už v jedné chvíli vedli nad Sokolovem 4:0, nakonec ale museli bránit výsledek jako takový a dokázali nakonec zvítězit jednogólovým rozdílem 6:5. „Za stavu 4:0 to vypadalo jednoduše, Sokolov se ale začal tlačit zezadu a dostal se do zápasu,“ řekl Sihvoven. Celému týmu ale podle něj vyšla třetí třetina, takže zápas dopadl dobře.

„Hráli jsme hrozně v oslabení, na ty se ještě musíme v přípravě zaměřit,“ okomentoval finský útočník početně nestandardní situace. Litoměřičtí totiž inkasovali hned ve třech ze čtyř oslabení. Naopak jednu přesilovku dokázali využít.

Je tady dobrý mix mladých i starších hráčů

Riku Sihvonen už za Stadion nastoupil do třech přípravných zápasů. Před zápasem v Sokolově ještě nastoupil proti Slavii a Benátkám nad Jizerou. Vynechal jen klání s ústeckým Slovanem. „Cítím se tady dobře, máme dobrý tým, dobře jsou namíchaní mladí i starší hráči,“ zhodnotil start svého litoměřického působení. Dobře se tu také podle něj trénuje pod kvalitními trenéry. Navíc je v kabině dobrá parta, tak ani není příliš velkou překážkou, že je zde jediný finský hráč. Do Litoměřic se dostal prostřednictvím svého agenta, který mu nabídl angažmá zde.

Ve všech třech zápasech navíc Sihvonen nastoupil proti konkurentům Stadionu v Chance lize. „První liga je kvalitní soutěž, je hodně rychlá a dovednostní,“ popsal, jak na něj doposud zdejší liga herně působí. Předtím nastupoval převážně v druhé nejvyšší finské soutěži a minulou sezonu strávil v nejvyšší polské lize. Všechny tři ligy je ale podle něj těžké porovnat, neboť v každé z nich se hraje trochu jiný styl hokeje.