13. 8. 2021 | Filip Hulín

Tříbodový Holý: O sto procent lepší výkon než na Slavii! Zahráli jsme slušně

Stadion zvládl druhý přípravný zápas na domácím ledě proti Ústí nad Labem a připsal si první výhru v přípravě na novou sezonu Chance ligy. Na ledě byl hodně vidět Jan Holý, který kromě gólu zaznamenal i dvě asistence. ,,Byl to od nás o sto procent lepší výkon než na Slavii. Bylo vidět, že jsme se rozehráli a víceméně dodržovali systém. Celkově bych řekl, že jsme zahráli vcelku slušně,“ zhodnotil utkání produktivní obránce.

Druhý přípravný zápas ve třech dnech. Jak ses cítil na ledě?

Proti Ústí už jsem se cítil dobře. Minulý zápas to bylo šílené, měli jsme těžký týden a navíc to byl první zápas po dlouhé době. Tento zápas ale sedl celému týmu a bylo to vidět.

Bylo na Ústí znát, že mají za sebou už čtyři zápasy a vy teprve jeden?

Nemyslím si. Ono je vcelku jedno, jestli se jedná o druhý nebo čtvrtý zápas. Nejtěžší je ten první, kdy si musíme všechno osahat, a poté už je to všechno stejné.

Jak celkově první domácí přípravný zápas vypadal z tvého pohledu?

Byl to od nás o sto procent lepší výkon než na Slavii. Bylo vidět, že jsme se rozehráli a víceméně dodržovali systém. Celkově bych řekl, že jsme zahráli vcelku slušně.

Zaznamenal jsi gól a dvě asistence, takže s výkonem panuje asi spokojenost?

Snad to vydrží i do sezony, je to hezké, ale pořád je to pouze příprava.

Jak ses ty osobně těšil na zápasy po několika měsících?

Všichni jsme se velmi těšili. Trénování v létě je náročné, ale je to potřeba a v sezoně se nám to vrátí. Už se nemůžu dočkat, až začne liga.

Je nějaký aspekt hry, ve kterém vám Slovan dělal problémy?

Ústí celkem slušně napadalo, ale my měli dobrý pohyb a hlavně jsme si řekli, že musíme hrát úplně jinak než proti Slavii.

1+2
Takovou bilanci zaznamenal Jan Holý v úvodním domácím přípravném zápase.

Do každého zápasu nastupujete s jinou sestavou. Jak náročné to je?

K přípravě to patří, každý se snaží soustředit na svůj výkon a zas takový problém to není.

Zaznamenali jste dva góly v přesilovce a jeden při vlastní oslabení. Zaměřili jste se už nějak speciálně na jednotlivé týmy?

Před zápasem ráno si vždycky řekneme, kdo a jak to přibližně budeme hrát. Ale řekl, bych že v zápase se nám v přesilovkách dařilo.

Co si ze zápasu vzít a co naopak ještě zlepšit?

Musíme zlepšit koncovku, protože v prvních dvou třetinách jsme měli mnoho šancí. Celkově ale musíme zapracovat na obraně a v taktice. Máme ale stále dost času.

Další zápas vás čeká až v úterý proti Benátkám. Je důležité, že máte volno po dvou zápasech v rychlém sledu?

Určitě. Přes léto je důležité, že máme alespoň nějaké volno na regeneraci a trénink. Myslím si, že zápasy v úterý a ve čtvrtek jsou ideální.