17. 8. 2021 | Martina Kramerová

Stadion rozšiřuje spolupráci v rámci klubů! Kromě Litvínova bude nově spolupracovat s Kladnem a Děčínem

Stadion v této sezoně rozšiřuje spolupráci s extraligovymi i druholigovými kluby. Kromě tradičního Litvínova letos budou Litoměřice nově úzce spolupracovat také s Kladnem a s Děčínem.

Litoměřice už několik let úspěšně spolupracují s extraligovým Litvínovem a vzájemná kooperace už se stala tradicí. Mezi oběma kluby probíhá čilá hráčský výměna, a to jak mladých talentovaných hokejistů, tak starších zkušenějších hráčů.

Pod Radobýl často putují mladí reprezentanti, kteří ve Stadionu získávají zkušenosti a jsou vychováváni pro dospělý hokej. V klubu ale dostávají prostor také hráči, kteří se potřebují rozehrát například po zranění nebo nemají pevné místo v sestavě Vervy a Litoměřicím mohou svou kvalitou pomoct.

Pokud ve Stadionu někdo zazáří, má Litvínov možnost ho využít v zápasech extraligy. V minulosti z této spolupráce těžili třeba Ondřej Baláž, Lukáš Stehlík nebo Martin Havelka.

Letos Stadion tuto spolupráci rozšiřuje i na Kladno a Děčín, kde se kališníci mohou rovněž uplatnit. S Rytíři i medvědy by měla spolupráce probíhat obdobně jako s Vervou.

Z Kladna mohou Stadion posílit především mladí hráči, kteří by si měli vyzkoušet dospělou soutěž a nabrat zkušenosti. Není vyloučen ani start zkušenějších hokejistů, pokud to klub majitele Jaromíra Jágra bude považovat za přínosné pro všechny strany. V Děčíně získají prostor především mladí hráči, již se nevejdou do kádru A týmu. V případě, že v děčínském dresu bude někdo vyčnívat, může ho Stadion povolat k zápasům Chance ligy.

„V letošní sezoně chceme být připraveni na všechny možné varianty tak, abychom nemuseli řešit nedostatek hráčů v kritických částech soutěže. Dá se předpokládat, že bude opět pohyb našich mladých hráčů směrem do reprezentace, může nastat i situace, kdy je bude chtít mateřský klub využít v juniorech, kteří budou tvrdě bojovat o sestup. Naopak v klidnějších časech mohou náš tým tito junioři doplnit a získávat zkušenosti v dospělém hokeji. Všichni víme, do jaké sezony se právě chystáme a všichni děláme maximum pro to, abychom se pohybovali co nejdále od sestupových pozic, dokázali se probojovat do play-off a uspět v něm,” uvedl ředitel Stadionu Jan Fišera.