Zápasové menu

Kališníci si ze začátku vedli velmi dobře, hned první vhazování bylo jejich. Využili i první přesilovky, ale o pár minut později své hry v početní výhodě využili i Jihlavští. Další branka ze strany domácích je dostala do vedení, které ukončili hosté v dvacáté deváté minutě. Po zbytek zápasu to šlo s domácími z kopce. A obdrželi další dva góly, na které nebyli schopni odpovědět i přes mnoho snahy a šancí. Stadion tak na domácí půdě padl 2:4.

20. kolo

2:4

2:1, 0:3, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava

Branky a nahrávky: 3. Veselý (Čáp, Paločko), 16. Pletka (Rubeš, Švagrovský) – 10. Skořepa (Šidlík, Szathmáry), 29. Říha (Jergl, Důras), 32. Seman, 38. Důras (Jergl, Seman). Rozhodčí: Würthele – Lučan, Kis. Vyloučení: 6:7, navíc Kalla (LTM) 10. min OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 070. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

HC Stadion Litoměřice: Pavelka – Šulc, Jebavý, Smetana, Čáp, Plášil, Barák – Pletka, Rubeš, Švagrovský – Kalla, Veselý, Paločko – Valášek, Nedvídek, Ondráček – Pilař, Hanták, Miškář.

HC Dukla Jihlava: Svoboda – Říha, Bilčík, Šidlík, Szathmáry, Dobrovolný, Dundáček, Půža – Jícha, Skořepa, Čachotský – Důras, Seman, Jergl – Stoklasa, Diviš, Březina – Danišovský, Kondratěv, Čermák.

Autor reportáže: Michael Apeltauer

Při vhazování si kotouč ukořistil tým domácích a vnesl ho do svého obraného pásma, kde ho udržel půl minuty, než se ho zmocnili Jihlavští. První střela tohoto utkání byla z Divišovi hole, ten byl koncem druhé minuty vyloučen. Kališníci přesilovku využívají a v druhé minutě se Jan Veselý trefuje do brány s asistencí Zdeňka Čápa. V následujících minutách měla Dukla spoustu šancí, všechny ale Pavelka pochytal.

První vyloučení ze strany domácích proběhlo mezi sedmou a osmou minutou, sednout si šel Martin Ondráček. Jihlavští nebyli pozadu a přesilovku využili – v deváté minutě dorazil kotouč do branky Josef Skořepa – 1:1. Jihlavští začali bojovat více, měli spoustu šancí a domácí podržel jejich gólman Pavelka. Další přesilovka byla ve prospěch domácích, vyloučen byl právě Skořepa. Kališníci opět využívají přesilové hry a čtyři minuty před koncem se prosazuje po skvělé Rubešově nahrávce Václav Pletka - 2:1.

Vhazování druhé třetiny probíhá stejně, jako to první – domácí si odnáší puk do svého obranného pásma. Hned koncem první minuty proběhly současně dvě vyloučení, hraje se čtyři na čtyři. Oba týmy začali hrát velmi pozoruhodně, dostávali se do šancí a diváci mohli sledovat zajímavou hru. Sedm minut po úvodním vhazování druhé třetiny byl vyloučen domácí hráč Karel Plášil. Po jeho vykázání měli domácí velkou šanci, když jel Nedvídek sám na bránu, ale neuspěl. Dvě sekundy před propuštěním Plášila bylo vyrovnáno, Jiří Říha střílí a kotouč se ocitá za zády domácího gólmana - 2:2.

Ve třicáté první minutě se skóre opět mění zásluhou Filipa Semana a jeho přesnou střelou se domácí dostávají do jednobrankového vedení. V dalším průběhu se týmy dostávají do šancí a zároveň se provokují – za bránou hostů zůstává po střetu s protihráčem ležet domácí Šulc, soupeř je ale bez trestu. V třicáté sedmé minutě zvýšil náskok Dukly na 4:2 Michal Důras. Kališníci se snaží, ale kotouč se jim nedaří za Svobodu dopravit.

Na začátku posledního dějství se jako první pouštějí do útoku domácí. Hosté se s nimi ale vypořádají a vedou protiútok, který končí zastřelením kotouče do hlediště. Jak domácí i hosté zkoušejí různé taktiky, dostávají se k šancím, ale kotouč se zatím za zády nikoho z gólmanů neocitá. Po deseti minutách hry třetího dějství byl na dvě minuty vyloučen hráč Dukly Dundáček. Po třech minutách šel v jeho stopách Bilčík a po další půlminutě se k němu přidali další dva hráči, hrálo se pět na tři ve prospěch domácích. Poslední dvě minuty před koncem zápasu se domácí snažili snížit v šesti, neúspěšně. Konečný stav je tak 2:4.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Utkání rozhodla druhá třetina, ve které jsme podali jednoznačně nejhorší výkon v sezóně. Dopouštěli jsme se tam neuvěřitelných chyb. Třetí třetina byla na druhou stranu odehrána velice dobře. Vytvořili jsme si tam šance, ale pokud nedáme gól, tak zápas můžeme těžko zvrátit. Nicméně druhá třetina byla naprosto fatální a rozhodla zápas.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě jsme spokojeni s tím, že si odvážíme tři body. Myslím si, že za předvedenou hru jsme si je zasloužili. Úvod zápasu byl trochu poznamenaný tím, že jsme dostali dva góly v oslabení. Byla to naše chyba, protože jsme nedokázali dostat kotouč z pásma. Myslím, že další průběh zápasu byl už v naší režii. Se zápasem jsme spokojeni.