Zápasové menu

Stadion nastoupil do zápasu lépe a hned ve 2. minutě se prosadil domácí Belay. Poté už ovšem dominoval Havlíčkův Brod, který stav otočil a utekl na rozdíl dvou branek. Toto skóre nakonec udržel a odváží si tak všechny 3 body.

23. kolo

2:4

1:2, 0:1, 1:1

HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod

Branky a nahrávky: 2. Belay (Hašek), 57. Hlusička (Hašek, Evan) - 15. Zábranský (Nahodil), 17. Němec (Semorád), 37. Koma (Němec), 60. Kostourek (Polodna, Morava). Rozhodčí: Vampola - Komárek, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1370. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Stadion Litoměřice: Meravý (Přikryl) - Boháč, Vobořil, Martinka, Evan, Kříž, Ketner, Gula, Hora - Gengel, Slížek, Horčička - Lenc, Belay, Hašek - Tůma, Kloz, Novák - Kafan, Hlusička, Tvrzník

HC Rebel Havlíčkův Brod: Laitinen (Neruda) - Šenkeřík, Morava, Koma, Pavlík, Protivný, Jelínek, Sova, Fiedler - Kostourek, Polodna, Rytnauer - Meidl, Semorád, Němec - Nahodil, Zábranský, Švaňhal - Stehlík, Štěpánek, Musil

Do utkání lépe nastoupil domácí Stadion. Martin Belay hned v 2. minutě využil přihrávku do brejku parádní střelou do pravého horního rohu. Ovšem za pár minut se hosté oklepali a hru srovnali. Jejich snažení vyvrcholilo gólem na 1:1 v podání Vojtěcha Němce, který skvělou střelou s příklepem z levého kruhu rozvlnil síť litoměřické branky . O 2 minuty pak skóroval i Martin Zábranský, který se ve zmatku před brankou zorientoval jako první a bekhendem trefil odkrytou část branky. Po 1. třetině tak na tabuli svítil stav 1:2 z pohledu domácích.

Ve 2. třetině domácí hodně tlačili. Nejblíže ke gólu byl Lenc, který ovšem nedokázal přehodit ležícího Laitinena. Gól tak slavili ve 37. minutě hosté, kdy dostal Jaroslav Koma výbornou přihrávku do pravého kruhu a nad beton prostřelil Meravého potřetí.

V závěrečné třetině domácí velmi bojovali a přineslo to ovoce. V 57. minutě Jakub Hlusička tečoval již tečovaný puk Jaroslavem Haškem a snížil na 2:3. Minutu před koncem se Stadion dočkal vyrovnání do posunuté brány, ale rozhodčí ho pro postavení útočícího hráče v bráně neuznal. Spíše to ovšem vypadalo, že jeden z Havlíčkobrodských bránu posunul úmyslně, přesto měly Litoměřice ještě čas na to, aby něco vymyslely. Jenže závěrečná powerplay byla v podání domácích velmi špatná a hostující Milan Kostourek se tak ještě mohl radovat z 4. branky Havlíčkova Brodu.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník-trenér HC Stadion Litoměřice

Určitě nejsme spokojený s hrou v prvních dvou třetinách, kdy jsme navázali na špatný výsledek z Benátek. V bráně byl premiérově Michal Meravý, chtěli jsme zodpovědně začít a hned jsme v prvním střídání nechali jet útočníka prakticky samotného na bránu a to nebyl dobrý začátek, jak pro nás tak pro samotného Michala. Sice jsme dali první gól, ale první a druhá třetina nebyla v dobrém podání, nehráli jsme ten aktivní hokej, chyběl pohyb, chyběla střelba v prvních dvou třetinách. Ve 3 třetině jsme to stáhli na 3 útoky a hráli jsme to co jsme chtěli,soupeř sice hrozil brejkama, ale museli jsme to zkusit. Kontaktní gól přišel relativně pozdě a rozhodčí neuznal vyrovnávací branku, zřejmě viděl posunutou bránu, ještě se na to budeme dívat na videu. Určitě si za poslední třetinu kluci zaslouží pochvalu.

Karel Dvořák - trenér HC Rebel Havlíčkův Brod

Myslím, že jsme začali dobře, hned v první minutě jsme měli dvě gólové šance, ale nedali jsme branku a vlastně domácí hned z protiútoku dali gól. Potom jsme se vzpamatovali, začali víc bruslit a nakonec jsme třetinu vyhráli 2:1. Druhá třetina byla hodně rozkouskovaná díky vyloučením, ale měli jsme tam dvě gólové šance, možná kdyby jedna skončila brankou asi by to bylo zase o něčem jiném. Ve 3 třetině jsme měli taky gólové šance, které jsme nedali, kdyby to skončilo opět brankou bylo by rozhodnuto, ale bohužel hokej se hraje na branky a domácí snížily na 3:2 a pak horko těžko dohrávali utkání. Dá se říct že jsme to dnes vybojovali.