22. 11. 2013 | Alexandr Stys

Kališníky čeká těžký soupeř, do Litoměřic přijede jihlavská Dukla

Na hokejisty Stadionu Litoměřice nečeká lehká sobota. V dalším kole první hokejové ligy Litoměřičtí na svém ledě přivítají velmi těžkého soupeře z Jihlavy. Dukla se momentálně pohybuje na čtvrtém místě s jednobodovou ztrátou na druhou Olomouc a třetí Havlíčkův Brod. Litoměřicím sice patří pátá pozice, ale na Duklu ztrácejí 11 bodů. První letošní střetnutí obou celku dopadlo vítězně pro Jihlavu 3:1. Utkání mezi Stadionem Litoměřice a Duklou Jihlava se hraje v sobotu 23. listopadu od 17:00.

První střetnutí ve prospěch domácích

První letošní zápas obou mužstev nabídlo dvanácté kolo druhé nejvyšší hokejové soutěže. Do zápasu vstoupili domácí aktivně, ale na dobře chytajícího brankáře Litoměřic Dukla nemohla dlouho najít recept. Naopak jako první do vedení se dostaly Litoměřice, když Cingel zužitkoval svůj brejk ve vedoucí branku Stadionu. To byl však ze strany Severočechů první a poslední brankový zásah do zápasu a domácím se podařilo utkání otočit ve svůj prospěch. O vyrovnání se postaral Březina ještě ve druhé třetině. Pět minut před koncem utkání poslal Jihlavu do vedení Hubáček a třetí zásah přidal do prázdné branky Seman.

Od zápasu s Jihlavou začala pro Litoměřické smolná a dlouhá šňůra proher. Celkem šest utkání v řadě nedokázaly Litoměřice bodovat a jejich pád tabulkou pokračoval až do 18. kola, kdy v domácím prostředí dokázali Kališníci zabrat a připsat si první body po šesti kolech proti Motoru z Českých Budějovic. Od té doby dokázal Stadion bodovat v sedmi zápasech po sobě s bilanci 18 získaných bodů z možných 21.

Nejproduktivnější hráč soutěže v barvách Dukly

Jihlavský útočník letos táhne Duklu kupředu díky své možná nejlepší formě v kariéře. Vedoucí muž kanadského bodování první ligy sbírá body kosmickou rychlostí a stále svádí souboj na dálku s Davidem Výborným. Tomáš Čachotský ve 24 utkáních stihl již nasbírat 38 bodů za 11 branek a 27 nahrávek. V loňské sezoně jihlavský sniper potřeboval 41 utkání k zisku 34bodů. Není tedy pochyb, že letos je to pro něj nejpodařenější vstup do sezóny.

Jihlava však disponuje dalšími produktivními hráči. Ať už jde o mladého Adama Zemana(16G+5A) či zkušeného Filipa Semana(11G+6A). Tým trápí velká marodka, a tak se v dresu Jihlavy v zápase proti Kadani objevila staronová posila - Petr Haluza. Třicetiletý útočník již v Jihlavě působil před čtyřmi roky. V utkání proti Kadani se Haluza uvedl hned první asistencí a po sehrání se svými novými spoluhráči bude v budoucnu určitě patřit k tahounům týmu. Brankářskou jedničkou Jihlavy je David Rittich. Do brankoviště Dukly se Rittich postavil v 16 zápasech a připsal si úspěšnost 91% zákroků a průměr necelé 2,5 inkasované branky na zápas.

Sestava Jihlavy v minulém zápase proti Kadani:

Rittich – Čáp, Kaláb, Dobrovolný, Kotvan, Mocek, Podlipnik, Štebih – Čachotský, Zeman, Haluza, Důras, Hubáček, Velecký – Kadlec, Střecha, Kuřítko – Mikeš, Malec, Vysloužil.

Úvodní Top foto ze zdroje www.hcdukla.cz (Zbyněk Zápotočný).