4. 11. 2012 | Alexandr Stys

Litoměřice se opět představí doma, v pondělí do Kalich Areny přijedou Královští Lvi

Netradiční pondělní ligové kolo odehrají hokejisté Stadionu Litoměřice na svém ledě, kde přivítají Královské Lvy z Hradce Králové. Oba týmy v sobotním kole prohráli, i když Stadion až po samostatných nájezdech. Utkání začíná od 18:00.

Hokejisté Hradce Králové mají letos prozatímní padesátiprocentní úspěšnost výher. Devětkrát Lvi vyhráli, ale rovněž tolikrát odešli z utkání poražení. V sobotním kole, které Hradec odehrál v domácím prostředí proti favorizovaným Ústeckým Lvům utrpěli domácí hokejisté porážku 2:5. Utkání rozhodly především přesilové hry, dvakrát se v početní výhodě trefili domácí a hned čtyřikrát Slovan.

V minulém vzájemném utkání mezi Litoměřicemi a Hradcem, které se hrálo na ledě soupeře vyhrál Stadion 3:2. Zejména díky nevyužitým deseti přesilovým hrám nedokázali Královští lvi v domácím prostředí vyhrát. Litoměřice začaly utkání lépe, po trefě Rudovského ve 4. minutě zaslouženě vedly, poté však domácí skóre otočili, ale Martin Novák dokázal vyrovnat. Utkání v 52. Minutě rozhodl Adam Lapšanský, který využil špatné rozehrávky v domácí obraně a střelou k tyči zajistil vítězství pro Stadion.

Kanadské bodování Královských Lvů vede trojice letních posil. Petr Haluza nasbíral 17 bodů za osm branek a devět nahrávek, druhý je Michal Mikeska (3G+9A) a třetí dělené místo patří Davidu Švagrovskému(5G+6A) a Patriku Moskalovi(3G+8A). Nejlepším střelcem však s devíti zásahy je Zdeněk Kubica . V brance hostů nejspíš nastoupí Jakub Čech , který si v 18 utkáních drží úspěšnost 92% a 2,65 inkasovaných gólů na utkání.

Sestava Královských Lvů v minulém utkání pro Slovanu:

Čech – Roupec, Chmelíř, Karlíček, Hendrich, Kania, Vágner, Čáp, Klement – Budínský, Mikeska, Haluza – Kubica, L. Brož, Říha – Švagrovský, Cetkovský, Moskal – Valášek, Macháň, Berger.