16. 10. 2012 | Alexandr Stys

Do Kalich Areny přijedou Kohouti z Olomouce

V dalším domácím utkání přivítá Stadion Litoměřice na svém ledě Kohouty ze vzdálené Olomouce. Soupeř figurující na třetí příčce tabulky přijede v nejsilnější sestavě, aby si ze severu Čech odvezl body za výhru. Utkání se ve středu 17.října od 18:00.

Olomouc se veze na vítězné vlně, už čtyřikrát v řadě Kohouti nepoznali porážku a do Litoměřic přijedou s vysokými ambicemi na zisk tří bodů. Celkem si už Olomouc připsala osm výher z dvanácti utkání a třetí příčka ji patří po zásluze. Čtyři porážky si Kohouti připsali v zápasech proti silné Jihlavě, Mladé Boleslavi, Ústeckým Lvům a urputně bojujícím Benátkám. Po loňské sezóně tým opustila dlouhodobá opora v brankovišti Štefan Žigárdy, který zamířil slovenské Nitry. Útočné řady opustil Michal Pšurný a obránce Mikel ukončil aktivní hokejovou kariéru. Nové posily získali Kohouti z blízkých extraligových týmů Třince , Vítkovic a Zlína.

Z týmu třineckých Ocelářů přišli na hostování obránce Mario Cartelli a útočník Zbyněk Hampl. Vítkovičtí Kolouch a Kucsera zatím odehráli jen polovinu zápasů v dresu Olomouce, ale přesto byli velice platnými sílami na ledě. Reprezentační brankář Kašík po vydařené loňské sezóně zkoušel štěstí u zlínských Ševců, do kádru se extraligového týmu se však nevešel a vrátil se zpět do Olomouce, kde opět předvádí vynikající zákroky a drží si úspěšnost přes 93% a dvakrát dokonce vychytal čisté konto. Obranu Kohoutů řídí kapitán Jakub Bartoň, který je odchovancem litoměřického klubu. Nejproduktivnějším bekem je však Jiří Ondrušek, který si zatím připsal jednu branku a sedm nahrávek. V útočných řadách Kohoutů najdeme hned tři hráče, kteří se přehoupli přes hranici deseti získaných bodů. Za zmínku určitě stojí střelecké Matěje Pekra, který se zatím trefil devětkrát a k tomu přidal sedm asistencí.

Sestava Olomouce v minulém kole proti Mostu:

Kašík – Bartoň (C), Ondrušek, Lhotský, Valenta, Cartelli, Nedbálek, Houdek, Staněk – Pekr, Kucharczyk, Herman – Švaňhal, Diviš, Selingr – Králík, Kucsera, Hampl – Rác, Heža O., Vodný.