5. 10. 2012 | Alexandr Stys

Kadaň bude dalším soupeřem Stadionu

V sobotu čeká litoměřický Stadion další souboj v prvoligové soutěží. Do Kalich Areny zavítá celek SK Kadaň. Duel čtvrtého týmu s posledním můžete sledovat přímo na tribunách zimního stadionu nebo doma u podrobného on-line přenosu. Utkání začíná od 17:00.

Letošní sezónu nezahájili hokejisté Kadaně zrovna nejlépe. Po čtyřech odehraných kolech neměli na svém kontě žádný získaný bod. Nic na tom neměnilo, že svěřenci trenéra Jägra vždy podlehli o jeden či dva góly. Následně přišla mini série dvou vítězství proti slabším celkům z Písku a Berouna a zdálo se, že Kadaňští konečně naladili tu správnou vítěznou notu. V dalších dvou utkáních proti Rebelům z Havlíčkova Brodu a Mostu ale opět prohráli.

Do zápasů vždy kadaňští vstoupili s vervou a dokázali se soupeřem držet krok, o body však přicházeli vždy v závěru utkání. Ze sousedního extraligového Chomutova v dresu Kadaně působí několik hráčů, od brankáře Hanuljaka přes obránce Bartejse, Ruttu a útočníky Gajovského či Jíru. Kanadské bodování týmu zatím vede Radek Habák (3G+4A), za ním se nachází ostrostřelec Jiří Charousek (6G+0A) a již zmiňovaný Nikola Gajovský (0G+5A). Kadaňští už v brankovišti stihli prostřídat tři brankáře, nejlepší statistiky zatím mají Jak Kaššák (91,7%) a Miroslav Hanuljak (91%).

Sestava hostů v minulém utkání proti Mostu:

Hanuljak (36. Kaššák) - Macháček, Szakal, Trefný, Mazanec, Opalek, Rutta, Kolář, Hanták - Andres, Charousek, Kůs - Tvrdek, Račku, Stoklasa - Hrabák, Gajovský, Seman - Škorik, Chlouba, Ton.