2. 5. 2024 | Klub

Čtyři známé tváře a dva nováčci! Stadion hlásí šest hráčů do útoku

Kališnický kádr se začíná rýsovat. Po posilách do brankoviště a obrany má Stadion šest hráčů do útoku. Někteří už pod Radobýlem nastupovali v minulých sezonách a pro některé to bude v nadcházejícím ročníku premiéra. Fanoušci tak v příští sezoně uvidí v litoměřickém dresu Riku Sihvonena, Petra Tona, Lukáše Plose, Lukáše Pajera, Šimona Jelínka a Jana Bernovského.

Riku Sihvonen je litoměřickým fanouškům dobře známý. Finský útočník přišel do Stadionu před ročníkem 2021/22 a ve své úvodní sezoně zaznamenal skvělých 28 gólů. Po roční anabázi ve Vsetíně se vrátil před loňským ročníkem a v základní části byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. Forvard ze země tisíce jezer tak na českých kluzištích přidá třetí sezonu. Zároveň bude k dispozici Spartě.

I Petr Ton působil pod Radobýlem v minulých sezonách. Nadějný mladý forvard odehrál za Stadion v předchozím ročníku 45 utkání a trefil se hned jedenáctkrát. Zároveň zapsal i jeden start za Kladno a tři za Spartu, za kterou vstřelil první extraligový gól a bude mít možnost za ní nastoupit i v příští sezoně.

V další sezoně budě ve Stadionu působit i odchovanec Lukáš Plos. Devatenáctiletý útočník se v loňské sezoně vrátil do svého mateřského klubu a včetně play-off se zapsal do střelecké listiny desetkrát. Mladý forvard naskočil i do sedmi utkání za extraligový Liberec a tři starty zaznamenal v reprezentaci do dvaceti let.

Staronovou posilou je forvard Lukáš Pajer. Dvacetiletý útočník působil ve Stadionu v sezonách 2020/21 a 2021/22. Loňský ročník strávil v Kolíně, kde zapsal jedenáct bodů a jednou zasáhl do extraligy v Hradci Králové. Právě za Mountfield odehrál v sezoně 2022/23 17 zápasů a vstřelil dvě branky.

Nováčkem v litoměřickém dresu je Šimon Jelínek. Odchovanec Kladna zaznamenal v loňském roce povedenou sezonu v Jihlavě a se sedmnácti přesnými zásahy byl v základní části nejlepším střelcem týmu. Třiadvacetiletý forvard má na svém kontě už 241 zápasů ve druhé nejvyšší soutěži, a kromě Dukly si zahrál i za Kladno, Ústí nad Labem, Slavii, Prostějov a Šumperk.

Další novou akvizicí je Jan Bernovský, který má zkušenosti z extraligy a mládežnických reprezentací. Třiadvacetiletý útočník strávil předchozí ročník především v Sokolově, za který zaznamenal ve třiceti zápasech 10 bodů. Taktéž zapsal šest startů za Karlovy Vary a vstřelil jeden gól. Nejvíce extraligových startů má na svém kontě za Vítkovice, a to celkem 69.