16. 4. 2024 | Klub

Stadion hlásí první odchod, loučí se Přemysl Svoboda

Po prodloužení smluv několika hráčům oznamuje Stadion první ztrátu. Nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Litoměřic v základní části se nyní s klubem loučí. Jde o útočníka Přemysla Svobodu, kterého fanoušci v Kalich Areně vídali posledních šest sezon.

Přemysl Svoboda má za sebou vůbec nejlepší ročník v Chance lize. V litoměřickém dresu v uplynulé sezoně naskočil do všech dvaapadesáti utkání základní části a absolvoval i všechny zápasy v play-off. V základní části se s pětačtyřiceti body stal nejproduktivnějším hráčem Stadionu a zároveň nejlepším střelcem. V play-off se mu naopak nejlépe z kališníků dařily asistence, kterých zapsal rovnou sedm.

Jan Fišera, předseda klubu

„Přéma se rozhodl pro velkou změnu, odchází do zahraničí, naší nabídkou jsme tomu nemohli konkurovat. Rozumím jeho motivaci ke změně prostředí a doufám, že se mu bude v nové etapě dařit po všech stránkách a brzy se vrátí do nejvyšších soutěží.“

Fanoušci vídali tohoto třiadvacetiletého útočníka na ledě Kalich Areny posledních šest sezon, ve kterých celkem nasbíral 116 kanadských bodů. Další sezonu ovšem hráč s číslem 57 nepřidá.

Děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí!