12. 4. 2024 | Klub

Druhý nejlepší střelec pokračuje! Pavel Kordule podepsal novou smlouvu

Jedno z nejpříjemnějších překvapení uplynulého ročníku v litoměřickém dresu nese jméno Pavel Kordule. Čtyřiadvacetiletý útočník se hned po svém příchodu z nižší ligy zařadil mezi bodové lídry týmu a s vedením klubu se domluvil na prodloužení stávajícího kontraktu. Pod Radobýlem tak zůstane minimálně do konce ročníku 2024/25.

Pavel Kordule zamířil před nezapomenutelnou sezonou 2023/24 do Litoměřic z druholigového Ústí nad Labem, a to společně s australským rodákem Kalem Costou. Ten podepsal nový kontrakt ještě v probíhajícím ročníku Chance ligy, nyní má smlouvu v kapse také jeho parťák Pavel Kordule.

Pavel ukázal, že druhá liga je pro něj málo, předvedl řadu výborných zápasů. Čeká ho ale druhá sezona, ve které bude muset potvrdit, že jeho letošní výkony v Chance lize nebyly náhodné. Předpoklady k tomu stát se lídrem určitě má, musí k tomu ale správně přistoupit a nebrat nic automaticky. Pak může svou hrou výrazně pomoct týmu a diváci se na něj budou rádi dívat, má k tomu nejlepší předpoklady, jeho herní projev dokáže bavit," pronesl předseda klubu Jan Fišera na adresu Korduleho.

"V Litoměřicích je výborné zázemí a vše, co potřebuji k osobnímu růstu. Cítím se tu výborně, hraje se tu atraktivní hokej a navíc to mám i blízko," pronesl po podpisu smlouvy Pavel Kordule.

Litoměřický útočník naskočil do všech zápasů základní části a zazářil celkem dvaatřiceti body. Po Přemyslu Svobodovi byl navíc druhým nejlepším střelcem týmu a zároveň čtvrtým nejproduktivnějším hráčem. Na ledě zářil svou rychlostí a šikovností.

Až v play-off vynechal první zápasy, a to po tvrdém zákroku během čtvrtého utkání čtvrtfinále proti Třebíči. Nakonec nenastoupil ani do rozhodující páté bitvy o postup do semifinále, a také na úvodní čtyři duely proti Zlínu.