Zápasové menu

Úvodní bitva přípravy kališníkům výsledkově nevyšla. Přestože se v duelu se Slavií dostali už v 8. minutě do vedení, soupeř dokázal vývoj skóre otočit a zvítězit 4:2. Litoměřičtí doplatili především na hru v oslabení, při přesilovkách soupeře totiž inkasovali hned třikrát. Z Edenu si tak odvážejí porážku.

přát. 1

4:2

1:1, 2:1, 1:0

HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Poletín (Krejčí, Knotek), 27. Kružík (Knotek), 34. Všetečka (Šteiner), 47. Doležal (Pšenička) – 8. Procházka (Jícha), 32. Válek (Kylnar). Rozhodčí: Jaroš, Čáp – Dědek, Flégl. Vyloučení: 5:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

HC Slavia Praha: Málek – Krejčí, Havel, Barák, Hovorka, Duda, Antoš, Hejda – Poletín, Knotek, Kružík – Doležal, Pšenička, Brož – Všetečka, Vlček, Ondráček – Petrov, Šteiner, Turek.

HC Stadion Litoměřice: Sklíba (30. Klika) – Marcel, Černohorský, Háava, Holý, Volráb, Březák – Válek, Urban, Kylnar – Procházka, Jícha, Sihvonen – Smola, Daniel, Rouha.

Stadion načal úvodní bitvu přípravy hodně svižně a už zkraje utkání měl na holi dobrou příležitost Urban, který pohotově zacílil z mezikruží. Málek však jeho pokus zneškodnil. V polovině 8. minuty už se ale kališníci mohli radovat. Po chybě ve slávistické obraně se puku zmocnil Josef Jícha, jenž rychle nahrál Ondřeji Procházkovi. Ten před červenobílou klecí nezaváhal a poslal Litoměřice do vedení.

Jednobrankový náskok si však Litoměřičtí nehýčkali příliš dlouho. V čase 11:40 dostali slávisté po Marcelově faulu výhodu přesilové hry a tu po pouhých deseti vteřinách využili. Krejčího projektil od modré před kališnickou klecí otečoval Michal Poletín a zajistil Slavii vyrovnání.

Sešívaní poté vystrčili drápky ještě dvakrát. Nejprve ujeli ve vlastním oslabení do přečíslení Pšenička s Doležalem, puk se však po jejich pěkné akci zastavil o Sklíbovu helmu. Poté zkoušel protlačit kotouč do sítě z hranice brankoviště Vlček. Domácí útok ale ani tentokrát neuspěl. Na druhé straně kluziště se po nedorozumění mezi slávisty dostal ke střele Daniel. Málek jeho ránu zlikvidoval.

Začátek prostřední dvacetiminutovky patřil domácím. Po necelé minutě hry před Pšeničkou zívala po Barákově střele odkrytá klec, slávistický forvard ale trestuhodně minule. Ve 27. minutě si červenobílý celek nenechal vzít šanci a zužitkoval další přesilovku. Domácí sevřeli Stadion v obranném pásmu, kde zaúřadovali Knotek s Kružíkem a druhý jmenovaný Daniel Kružík bez otálení zavěsil.

Kališníci ale nesložili zbraně a pár desítek vteřin po polovině základní hrací doby srovnali se soupeřem krok. Do dobré pozice před sešívanou svatyní si najel Lukáš Válek a po Kylnarově pobídce překonal Málka.

Ve 34. minutě Stadion znovu doplatil na svou nedisciplinovanost. V době, kdy Sihvonen odpykával dvouminutový trest, Litoměřičtí na brankovišti neuhlídali Robina Všetečku, který zblízka překonal střídajícího Kliku.

Přestože Stadion neúnavně zaměstnával slávistickou obranu povedenými akcemi, byli to naopak sešívaní, kdo se radoval z dalšího gólu. Ve vlastním oslabení ujel v 47. minutě po levé straně Jiří Doležal a projektilem z levého kruhu nedal Klikovi šanci. V samém závěru to kališníci ještě zkusili bez brankáře, ani tak se kýžené trefy nedočkali a vracejí se z Edenu s porážkou.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Bylo to pro nás první přípravné utkání. Navíc jsme ve dvoufázové přípravě, takže nemá cenu hodnotit výsledek. Potřebujeme se dát dohromady. Máme na to čtyři týdny, ve kterých budeme postupně pracovat na organizaci hry.“

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Chtěli jsme vstoupit do zápasu aktivně, ale to se nám bohužel moc nepovedlo – úvod nebyl takový jako se Spartou. Prohrávali jsme 0:1, ale naštěstí se nám na to povedlo v první třetině zareagovat a srovnali jsme. Myslím si, že pak jsme měli mírnou převahu, i když šance byly na obou stranách. Jsme rádi, že zápas dopadl tak, jak dopadl. Vytvořili jsme si šance i při hře 5 na 5, ale z toho jsme gól nedali. Podržely nás přesilovky.“