Zápasové menu

Paráda! Stadion i ve druhém domácím utkání nad Duklou zvítězil a ve čtvrtfinálové sérii vede 3:1. Kališníci v první třetině po trefě Illéše prohrávali 0:1, ovšem dokázali srovnat a pokračovat k vítěznému konci. Vyrovnávací gól vsítil Patrik Miškář. Po něm se dvakrát prosadil Jan Holý a po jedné brance si připsali Josef Jícha a Tomáš Urban. Série se přestěhuje znovu do Jihlavy, kde Litoměřice budou mít první mečbol.

ČF4

5:2

1:1, 1:0, 3:1

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava

Branky a nahrávky: 17. Miškář (T. Svoboda, Kremláček), 30. Holý (Miškář, Válek), 43. Holý (Válek, T. Svoboda), 45. Jícha (Válek, Toman), 57. Urban (Válek) - 15. Illéš (Čachotský, Juda), 51. Harkabus (Illéš). Rozhodčí: Wagner, Petružálek – Kotlík, Bohuněk. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. Diváci: 0. Střely na branku: 25:42. Zblokované střely: 17:21. Vhazování: 32:22. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 5:2.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Černohorský – T. Svoboda, Miškář, Procházka – Jícha, Toman, Válek – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Soukup, Jánský.

HC Dukla Jihlava: J. Brož (Žukov) – D. Krenželok, D. Kolář (A), Dundáček, Strejček, Bilčík, Eliáš, Mareš – Jiránek, Fronk, Mácha – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – T. Harkabus, Lichanec, Pekr – T. Havránek, Juda, V. Brož.

První větší šanci ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série měli hosté. Josef Skořepa ujížděl vstříc jednomu kališnickému obránci a Tomáši Královi. Letící kotouč pouze rozezvonil levou tyč a odrazil se k mantinelu, kde se ho ujala domácí obrana. Poté si oba týmy zahrály početní výhodu, ale ani jeden se nedokázal prosadit.

Poprvé se stav změnil v 15. minutě, když se Dukla ujala vedení. Střelecký pokus Tomáše Čachotského vyrazil litoměřický gólman před sebe. V předbrankovém prostoru stál ale připravený Jakub Illéš, který dostal puk za brankovou čáru a zajistil hostům vedení.

O dvě a půl minuty později hráči Stadionu odpověděli. Kališnická čtrnáctka Patrik Miškář vystřelil z levého kruhu. Jan Brož měl zakrytý výhled a nestihl vůbec zareagovat. Chvíli po brance domácích byla hra přerušena kvůli díře v ledové ploše a zbývající čas se odehrál před druhou třetinou.

V čase 29:58 Stadion potvrdil, že přesilovky se mu daří. Kališníkům stačilo sedmnáct vteřin k proměnění početní výhody. Od pravého mantinelu od modré čáry vystřelil Jan Holý. Jeho střelu brankář hostí lapil, ale kotouč mu nakonec vypadl a doklouzal za brankovou čáru. Domácí celek se tak poprvé v utkání ujal vedení.

Do dvoubrankového vedení se Litoměřice dostaly ve 45. minutě a podruhé se prosadil Jan Holý. Zkušený kališnický bek napřáhl na modré a rozvlnil síť za jihlavským gólmanem. V čase 44:08 domácí celek odskočil na náskok tří branek. Z mezikruží vyslal rychlý projektil Josef Jícha a přesně trefil prázdný prostor v Brožově svatyni.

V polovině třetí periody kališníci museli bránit šest minut oslabení a Jihlava druhou výhodu využila. Na levý kruh obdržel nahrávku přesně na hůl Tomáš Harkabus a trefil pravý růžek Královy klece.

V čase 56:46 kališníci výhru potvrdili. Po nepřesné přihrávce od exkališníka Jana Strejčka se kotouče chopil Tomáš Urban, který popáté překonal Jana Brože a Stadion vyhrál poměrem 5:2.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Vstoupili jsme špatně do první třetiny. Klíčovým okamžikem byl vyrovnávací gól Patrika Miškáře, který nás nakopl a náš výkon měl stoupající tendenci. Kluci na ledě nechali všechno. Jsme strašně šťastní, vedeme 3:1 a uděláme všechno pro to, abychom to ukončili co nejdřív.“

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Velmi slušně jsme zahráli první třetinu, kterou jsme mohli vyhrát 3:0 a zápas by se vyvíjel jinak. Bohužel, nejsme schopní dát gól a soupeř nás vyloženě školí z produktivity. Jsme teď šíleně dole, ale pořád není série ukončená a doufáme, že v Jihlavě to bude o něčem jiném a začneme dávat góly.“