Zápasové menu

Skvěle! Stadion si ve druhém čtvrtfinálovém zápase spravil chuť z prvního duelu a porazil Jihlavu 4:1. Za vítězstvím si šli kališníci od začátku, kdy se trefil pomocí teče Matěj Beran. Ten se u gólu ale nešťastně zranil a dál nepokračoval. Ztráta důležitého hráče Litoměřice semkla a přestože inkasovaly trefu na 1:1, nakonec zvítězily. O triumfu rozhodly přesné zásahy Martina Procházky, Patrika Miškáře a Petera Jánského ve třetí třetině. Kališnická letka tak srovnala stav série na 1:1.

ČF2

1:4

1:1, 0:0, 0:3

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 13. Pekr (Čachotský, Dundáček) – 6. M. Beran (Miškář, J. Holý), 43. Procházka (Miškář, L. Stehlík), 45. Miškář (J. Holý, Procházka), 58. Jánský (Toman) Rozhodčí: Čech, Šudoma – Zídek, Vašíček. Vyloučení: 9:3. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 28:28. Zblokované střely: 4:14. Vhazování: 4:13. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

HC Dukla Jihlava: Žukov – Mareš, D. Kolář (A), Dundáček, T. Černý, Bilčík, Strejček, D. Krenželok – T. Harkabus, M. Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský (A), Skořepa (C), Pekr – T. Havránek, Lichanec, Vítězslav Brož.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Černohorský – M. Beran (A), Miškář, Procházka – Toman, Válek, T. Svoboda – L. Stehlík, Urban, Konečný – Berka, Jícha, Jánský.

Kališníci se velmi rychle oklepali z úvodní prohry a už zkraje 6. minuty mohli oslavit vedoucí gól. Ve chvíli, kdy na trestné lavici nuceně odpočíval Fronk, se po přihrávce Holého dostal k puku na vrcholu pravého kruhu Patrik Miškář a prudce vypálil. Puk se následně i díky teči clonícího Matěje Berana zatřepetal v jihlavské síti.

Společně s brankou ale Stadion přišel o svého nejproduktivnějšího hráče. Berana totiž kotouč při teči trefil do oblasti obličeje a pro litoměřickou osmaosmdesátku zápas nuceně skončil. Hosté měli šanci na vyrovnání hned o minutu později, kdy se Lichanec dostal k dorážce z hranice brankoviště, jeho střela však orazítkovala pouze tyčku domácí svatyně.

Naplno Jihlava udeřila až v čase 12:51. Při hře v početní výhodě po faulu Urbana napřáhl z levého kruhu Matěj Pekr a jeho nekompromisní projektil zapadl až za Beranova záda.

Na startu prostřední periody prověřil Žukova ranou z levého kruhu Urban, jihlavský gólman ale kotouč ukryl do lapačky. Ze stejného místa pálil o pár okamžiků později Procházka. Žukov tentokrát vyrazil pomocí betonu. V polovině základní hrací doby našel Konečný přesnou přihrávkou od mantinelu Válka, ten však ve velké šanci před domácí klecí promáchl.

Ve 43. minutě hostující střídačka vypukla nadšením. Jihlavští kališníkům poskytli výhodu přesilové hry, kterou mužstvo trenérů Bruka a Tvrzníka beze zbytku využilo. Po Holého ráně od modré se ve skrumáži před domácí klecí nejlépe zorientoval Martin Procházka a doklepl puk za brankovou čáru.

Další faul Jihlavy přišel o minutu a půl později a Stadion znovu trestal. Po pěkné kombinaci Litoměřic dostal nabito na vrchol pravého kruhu Patrik Miškář. Kališnická čtrnáctka nezaváhala a nechytatelnou oku lahodící dělovkou pod horní tyčku navýšila litoměřický náskok na rozdíl dvou branek.

Hosté však ještě neměli dost a neustále zaměstnávali Žukova spoustou střel. V 58. minutě definitivně pojistil kališnický triumf Peter Jánský, který si nabruslil na pravý kruh, projel mezi dvěma domácími obránci a pohodlně zavěsil.

V posledních minutách už se toho na ledě víc nestalo a Stadion po vítězství 4:1 dorovnal stav čtvrtfinálové série na 1:1.