Zápasové menu

Parádní reparát! Kališníci se po prvním prohraném utkání předkola play-off nesesypali a ve druhém zápase srazili soupeře čtyřmi góly. Domácí celek se ujal vedení ve 21. minutě zásluhou Tomáše Svobody. Po něm se prosadili ještě Jan Holý, Lukáš Válek a Lukáš Stehlík. Sokolov díky perfektnímu výkonu Tomáše Krále nedokázal odpovědět ani jednou brankou a Stadion tak srovnal sérii na 1:1.

Předkolo2

4:0

0:0, 2:0, 2:0

HC Stadion Litoměřice - HC Baník Sokolov

Branky a nahrávky: 21. T. Svoboda (Jánský,Baláž), 24. Holý (Miškář, M. Beran), 49. Válek (T. Svoboda, Stehlík), 50. Stehlík (Jánský, Válek) Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Belko, Kokrment. Vyloučení: 5:6 . Využití: 2:0. Diváci: 0. Střely na branku: 36:43. Zblokované střely: 8:12. Vhazování: 38:27. Průběh utkání:4:0.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Háva – M. Beran (A), Miškář, Procházka – L. Stehlík, Válek, T. Svoboda – Berka, Urban, Konečný – Jindra, Jícha, Jánský.

HC Baník Sokolov: Neužil – Kadeřávek, A. Rulík, Přindiš (A), Poizl, J. Pohl, Březák, Tureček – Křemen, Vitouch, Kropáček – Švec, T. Rohan (C), D. Tůma – Vracovský, Kverka, Jiskra – Hašek, Vrána, Prymula.

Utkání začali lépe Sokolovští. Po devíti vteřinách mohl založit první útočný výpad Adam Křemen, který nahodil kotouč do útočného pásma. Puku se ale ujal domácí bek Patrik Marcel a zamířil na opačnou stranu ledové plochy. První kališnický pokus o útok však zastavil ofsajd.

V 9. minutě měl obrovskou šanci druhý muž kanadského bodování Patrik Miškář. Litoměřický útočník si obhodil protihráče a jel sám na Jakuba Neužila. Ten ale jeho pokus vyrazil mimo brankoviště. Před koncem první části se ke střele dostal také kapitán Jan Výtisk, avšak jeho dělovka pouze orazítkovala levou tyč soupeřovy svatyně.

Stadion začal druhou třetinu v přesile, kterou se mu ovšem nepodařilo využít. Úspěch se dostavil chvíli po konci výhody. Ondřej Baláž našel na modré čáře Tomáše Svobodu. Ten si rukavicí přihrávku zpracoval a z mezikruží trefil odkryté místo sokolovské branky. Kališníci se tak poprvé v sérii ujali vedení.

Ve 24. minutě byl sudími na trestnou lavici za podrážení poslán Adam Křemen. Kališníkům k využití stačilo pouhých 35 vteřin. Matěj Beran nahodil kotouč do útočného pásma, kde se ho ujal Patrik Miškář. Ten nalezl mezi kruhy volného Jana Holého, jenž se strefil do prostoru mezi lapačkou a tělem hostujícího gólmana.

Do třetí periody vstoupili mnohem aktivněji hosté, kteří se ze všech sil snažili se stavem utkání něco udělat. Ve 41. minutě byl na trestnou lavici odeslán Marcel za hákování, což na tlaku hostí jen přidalo. Z levého kruhu ohrožoval Krále Pohl, ale domácí gólman zasáhl betonem. Další střelu tečoval Křemen, ale litoměřický maskovaný muž opět zasáhl.

Ačkoliv větší počet šancí měli hráči Baníku, byli to kališníci, kteří se prosadili. V čase 48:29 si na pravý kruh najel Tomáš Svoboda a vystřelil. Neužil sice jeho pokus vyrazil, ale pouze na hůl Lukáše Válka, který doklepl kotouč do odkryté branky.

Litoměřice nezahálely a se třemi vstřelenými góly se nespokojily. Díky vyloučení Petra Přindiše hráli svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka přesilovou hru, která byla znovu úspěšná. Peter Jánský nahrál na pravé straně rozjetému Lukáši Stehlíkovi. Mladý útočník poslal puk mezi Neužilovy betony a domácí tak Sokolovu odskočili na čtyři branky. Za stavu 4:0 se utkání dohrálo a Stadion tak srovnal sérii na 1:1.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Nechtěli jsme po prvním zápase nic měnit, protože jsme odehráli dobrý zápas ale vyhořeli jsme v koncovce. Nebyl důvod ke změnám ani panice, protože jsme věřili, že pokud na výkon ze včera navážeme, tak budeme úspěšní, což se potvrdilo. Po celou dobu jsme zápas měli pod kontrolou a konečně jsme dali nějaké góly. Zasloužené vítězství.“

Tomáš Hamara (HC Baník Sokolov): „.Tento zápas zaslouženě vyhrály Litoměřice. První třetina byla vyrovnaná, dělali jsme ale zbytečné fauly, což nás stálo hodně sil. Poté jsme přestali hrát a domácí dali dva góly. Ve třetí třetině jsme se snažili tlačit, ale gól jsme nedali, naopak Litoměřice ze dvou brejků zvýšily na 4:0. Jsme spokojení, že jsme alespoň jeden zápas venku vyhráli. Jdeme se o to poprat doma.“