Zápasové menu

V dohrávce prvního kola Chance ligy Stadion změřil síly s Kadaní. Kališníci položili základ vítězství již v první třetině, kterou zakončili s náskokem tří branek po brankách Stehlíka, Procházky a Matěje Berana. Litoměřičtí nadále byli při chuti a jejich gólový účet se zastavil na sedmi brankách. Velkou zásluhu na vítězství má Tomáš Král, který pochytal 29 střel a čisté konto mu vzal až tři minuty před koncem Delmarche. Svůj premiérový hattrick mezi muži zaznamenal Lukáš Stehlík.

1. kolo

7:1

3:0, 1:0, 3:1

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 6. L. Stehlík (Urban, Konečný), 16. Procházka (Jánský, P. Svoboda), 17. M. Beran (Miškář, J. Holý), 21. M. Beran (Miškář, T. Svoboda), 47. L. Stehlík (Urban, Konečný), 58. Procházka (Marcel, Jánský), 59. L. Stehlík (Urban, Konečný) – 58. Delmarche (Havlín). Rozhodčí: Petružálek, Wagner – Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 45:30. Zblokované střely: 13:12. Vhazování: 40:28. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Baláž, Kremláček, Holý, Jebavý (C), Černohorský, Háva – M. Beran, Miškář, T. Svoboda – Procházka, P. Svoboda, Jánský – L. Stehlík, Urban, Konečný – Jindra, Moravec, Soukup.

SK Trhači Kadaň: Běhula – Havlín, Trefný, Havel, Seemann, Kottek, Karmaškov, Delmarche – Zabloudil, Chlouba, Veselý – Koblížek, J. Svoboda, Houška – Hradecký, Bucek, Homer – Adámek, Matyáš Svoboda, Kupčo.

První výraznější ohrožení hostující klece zaznamenala dvojice Miškář-Holý. Ani jednomu z nich se ale nepodařilo kotouč dotlačit za brankovou čáru. V čase 5:14 už se kališníci mohli radovat. Konečný našel rozjetého Urbana, který ještě přihrál na druhou stranu kluziště volnému Lukáši Stehlíkovi, jenž se ranou z první z levého kruhu nemýlil. V polovině první třetiny se do samostatného úniku dostal Jan Svoboda, hostující útočník zvolil kličku do bekhendu, Král ale předvedl velmi dobrý zákrok lapačkou.

Pět minut před koncem třetiny Stadion zvýšil náskok. Litoměřičtí se dostali do přečíslení, Jánský přihrál přes osu kluziště na Martina Procházku, který svou ranou poslal kotouč přesně nad lapačku Běhuly. Kališníci stále neměli dost a před první pauzou ještě navýšili náskok. Matěj Beran se chopil kotouče na hranici brankoviště, natlačil se až před branku a nadvakrát procpal kotouč do sítě.

Kališníci byli při chuti i na začátku prostřední části hry. Po 29 sekundách našel Miškář v předbrankovém prostoru Matěje Berana, kterému stačilo pouze nastavit hůl a poslat kotouč do odkryté svatyně. V polovině zápasu nebezpečně střílel z mezikruží Urban. Běhula ale předvedl dobrý zákrok a jeho pokus ramenem vyrazil.

Ve 37. minutě hostující gólman zaváhal, když jeho rozehrávku za brankou vystihl Miškář a ihned posílal puk před zcela odkrytou branku. Trefný ale skočil do střely jednoho z litoměřických hráčů a zabránil tak téměř jistému gólu. Krátce před druhou sirénou dostala Kadaň výhodu trestného střílení, kterého se chopil Chlouba, hostující útočník zkusil bekhendový blafák, Král jeho pokus zneškodnil a skvělým zákrokem držel čisté konto.

V čase 46:03 přidal Stadion pátou branku. Konečný poslal kotouč před branku na Urbana, kterému se Běhulu ještě prostřelit nepodařilo. Odraženého puku se ale zmocnil Lukáš Stehlík, jenž doklepl kotouč do prázdné branky. O čtyři minuty později nebezpečně pálil z levého kruhu Jindra, jeho střelu ale hostující brankář vyrazil pravým betonem.

Tři minuty před koncem zápasu si Trhači připsali alespoň čestný úspěch. Odražený kotouč se dostal na hůl Cédrica Delmarcheho, který neomylně poslal kotouč pod horní tyč. Litoměřičtí ale rychle odpověděli. Martin Procházka se obtočil kolem hostující klece a zasunul k pravé tyči. Stadion stále neměl dost a přidal i sedmý gól. Na konci povedené kombinace byl Lukáš Stehlík, jenž svým gólem zkompletoval hattrick.

Kališníci si v poklidu dokráčeli pro tři body a zvítězili 7:1.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Z naší strany to bylo povedené utkání. Do první třetiny jsme nastoupili velmi koncentrovaně a tím jsme zápas rozhodli. Zaslouženě jsme získali tři body. Chtěl bych pogratulovat Lukáši Stehlíkovi k prvnímu hattricku mezi dospělými.“

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): „Budu stručný, není v celku moc co rozebírat. Náš vstup do utkání byl katastrofální. Už to začalo na rozcvičce, která za nic nestála. Od toho se odvíjel celý zápas. Neměli jsme nárok, domácí nás naprosto jednoznačně přejeli a zaslouženě získali tři body.“