Zápasové menu

Ani v posledním přátelském utkání Stadion nezklamal a přestřílel Lvy. Mostečtí hráči sice otevřeli skóre utkání, víckrat už se jim ale litoměřického brankáře překonat nepodařilo. O vyrovnání se v deváté minutě postaral Ondřej Pšenička, kterému se podruhé podařilo skórovat i v poslední části zápasu. Po jedné trefě zaznamenali Martin Procházka, Daniel Poizl a Jan Holý.

5. kolo

5:1

2:1, 2:0, 1:0

HC Stadion Litoměřice - Mostečtí Lvi

Branky a nahrávky: 9. Pšenička (Výtisk), 18. M. Procházka (Beran, Miškář), 24. Poizl (Novák, Válek), 39. Holý (Miškář), 45. Pšenička (Poizl, Výtisk) – 4. Mála (J. Procházka, Bakrlík). Rozhodčí: Luczków, Vyštejn – Lauko, Kurtin. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Holý, Výtisk, Poizl, Mlčák, Kubíček – Beran, Miškář, M. Procházka – Koffer, Válek, Novák – Pšenička, Hašek, Jánský – Čermák, Jindra, Toman

Mostečtí Lvi: Hosnedl – Fučík, Urbánek, Šesták, Polák, Hoffmann, Šefl, Havlůj (C) – Mical, Stříbrný, J. Procházka, Bakrlík (A), Mála (A), Drašar, Šimeček, Smolka, Dohna

V posledním přátelském utkání se podařilo jako první prosadit hostujícímu týmu. V čase 3:40 Lvi otevřeli skóre. Mostecký František Mála dostal od J. Procházky přihrávku do mezikruží a z první vystřelil na litoměřickou svatyni. Využitím přesilové hry dostal svůj tým hned v úvodu zápasu do vedení.

Necelých pět minut poté, co padla první branka, domácí vyrovnali. Za pomoci kapitána Výtiska, jehož střelu dokázali hosté zablokovat, se k puku dostal Ondřej Pšenička, který jej už bez problémů napálil do odkryté klece Lvů.

V 18. minutě utkání se kališníkům podařilo zužitkovat první početní výhodu. Beran našel na pravém kruhu Martina Procházku, který neváhal a střelou z první poslal puk pod horní tyč, čímž překonal brankáře Hosnedla a zajistil svému týmu vedení.

V úvodu druhé třetiny skórovali opět domácí. Daniel Poizl, který byl zcela volný na pravém kruhu, dostal od Nováka nahrávku a procpal puk mezi tyč a tělo hostujícího brankáře. Kališníci si díky této akci vysloužili dvoubrankový náskok. V závěru prostředního dějství se Stadionu podařilo odskočit ještě o jednu trefu. Na modrou čáru obdržel přihrávku Jan Holý a tvrdou dělovkou překonal vše, co mu stálo v cestě.

V čase 44:55 kališníci vstřelili pátou branku. Na hostujícího brankáře útočil nejprve Jindra, ale neúspěšně. O dorážku se postaral Ondřej Pšenička, kterému se podařilo Hosnedla podruhé překonat.

V poslední minutě utkání měli Mostečtí dvě velké šance, ale brankář Král podržel svůj tým a puk do své svatyně nepustil. Litoměřičtí tak v posledním přípravném zápase vyhráli 5:1.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Byla to pro nás generálka před sobotním startem ligy. Jsme moc rádi, že jsme se dohodli se soupeřem, který byl ochotný k nám přijet a zahrát si utkání. Bohužel jsme hráli málo přípravných utkání, kvůli situaci, která se vyvíjí u nás a ve světě, takže doufám, že jsme schopni se kvalitně připravit na sobotu.

Vladimír Machulda (MOSTEČTÍ LVI): Chtěl bych moc poděkovat Litoměřicím, že s námi chtěli hrát. Pro nás to byl velmi dobrý a poučný zápas. Mrzí mě, že jsme nebyli v plné sestavě, možná bychom ten zápas udělali trošku zajímavější, ale myslím si, že nám to splnilo účel.