Zápasové menu

Krasojízda na vítězné vlně stále nemá konce. Kališníci dokázali vyhrát i ve čtvrtém přípravném utkání a prozatím neznají hořkou příchuť porážky. Cestu za triumfem načal už ve 2. minutě debutant Pavel Novák, Baník sice během jedné minuty otočil vývoj skóre, pak už ale stříleli branky jenom Litoměřičtí. Po jedné trefě zaznamenali Lukáš Válek a Patrik Miškář. Dvěma góly se zaskvěl další nováček v litoměřických barvách Šimon Kubíček a Stadion tak v přípravě navlékl čtvrtý vítězný korálek.

4. kolo

6:2

2:2, 3:0, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Baník Sokolov

Branky a nahrávky: 2. Novák (Koffer, Kubíček), 17. Čermák (Jindra, Berka), 35. Válek (Mlčák), 40. Miškář (M.Beran, Procházka), 40. Kubíček (Novák), 49. Kubíček (Hašek, Čermák) – 8. Vrána (Vracovský, Pohl), 8. Kropáček (Osmík, Šik). Rozhodčí: Luczków, Folk – Beneš, Povová. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2.

HC Stadion Litoměřice: Beran A. (Škorpík) – Marcel, Holý, Výtisk (C), Poizl, Mlčák, Kubíček, Jebavý (A), Krutil – Beran M. (A), Miškář, Procházka – Koffer, Válek, Novák – Jindra, Hašek, Jánský – Damašek, Berka, Čermák.

HC Baník Sokolov: Horák (31. Hamrla) – Tureček, Klejna, Kadeřávek, Přindiš, Klodner, Pohl – Vracovský, Rohan, Kadlec, Kropáček, Vrána, Petrov, Rulík, Osmík, Šik.

Tak to byl úvod jako hrom. Pro Stadion i jeho dva nováčky. Novopečený kališnický obránce Šimon Kubíček v čase 01:55 napřáhl od modré, jeho nekompromisní dělovku před brankou ještě tečoval další debutant Pavel Novák a kališníci šli hned zkraje utkání do vedení.

Za necelé tři minuty ale bylo vyrovnáno. V předbrankovém prostoru Litoměřic se po přihrávce Vracovského skvěle zorientoval Jakub Vrána a ranou z pravého kruhu zacílil přesně do odkryté klece. K další trefě stačilo Sokolovu pouhých třicet vteřin. Po faulu Berky byli domácí nucení hrát dvě minuty v oslabení, čehož Baník využil. Po pěkné akci Petrova se k dorážce z pravé strany dostal exkališník Vojtěch Kropáček a bez váhání poslal kotouč za Beranova záda.

Průběžné skóre se opět vyrovnalo v čase 16:29, kdy Erik Čermák rozjásal Kalich Arenu oku lahodící sóloakcí. Mladý útočník projel jako rychlík po levé straně kluziště a bleskurychle zasunul kotouč mezi levou tyčku a výstroj brankáře Horáka.

Prostřední periodu načala kališnická přesilovka, při níž se mohl do statistik zapsat Procházka. Ten sice vyslal z vrcholu levého kruhu slušnou střelu, sokolovský gólman puk ale vyrazil. Navíc si poradil i s dorážkou Matěje Berana.

Přesně v polovině základní hrací doby došlo v týmu hostů ke střídání brankářů. Horáka nahradil v sokolovské svatyni Hamrla a hned měl co dělat, aby udržel útočné choutky Stadionu na uzdě. Procházkův nebezpečný pokus však včas vyrazil do plexiskla.

V průběhu 35. minuty už ale nový muž v sokolovské kleci kapituloval. Nejprve sice vyrazil Mlčákovu jedovku od modré, kotouč ale doputoval jen k volnému Lukáši Válkovi, který ranou z hranice brankoviště rozvlnil síť soupeřovy branky.

Třetí trefa domácí celek nabudila do závěru třetiny, kdy dokázal propasírovat puk do sokolovské branky ještě dvakrát. Nejprve se v čase 39:10 prosadil Patrik Miškář, jenž uzmul vyražený puk a pohodlnou dorážkou navýšil litoměřický náskok. Poté se mezi střelce zapsal také Šimon Kubíček. Jednatřicet vteřin před sirénou napřáhl golfákem od pravého mantinelu a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Stejný hráč na ledě řádil i ve 49. minutě. Zacílil totiž od modré a jeho projektil zapadl přesně pod víko hostující klece. Útočné snahy Stadionu ani šestým gólem neskončily, víc branek už ale domácí nepřidali. A tak porazili Sokolov 6:2.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Do zápasu jsme se dostávali pomalu. Jednak jsme měli přes víkend volno, a také jsme zapojili do sestavy nové hráče. V první třetině měl soupeř několik přečíslení, které jsme mu nabídli, ale byli jsme produktivní. Naše hra by měla směřovat k začátku ligy a zatím to vypadá slibně.