Zápasové menu

Stadion dokázal i ve druhém přípravném utkání na novou sezonu zvítězit. Tentokrát porazil Kadaň a nadále zůstává stoprocentní. Kališníci si náskok vybudovali již v první části hry, když se postupně prosadili Beran, Marcel a Miškář. Stadion ve svém tempu nepolevoval ani ve zbytku zápasu a Trhače porazil 6:3. První gól v A týmu si navíc připsal litoměřický odchovanec Ondřej Damašek.

2. kolo

6:3

3:0, 2:2, 1:1

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 15. M.Beran (Procházka), 17. Marcel (Čermák, Mlčák), 19. Miškář (M.Beran, Marcel), 23. Damašek (Čermák, Marcel), 25. Hašek (Koffer), 49. Miškář (Procházka) – 28. Chlouba (Poppel), 39. Müller (Koblížek), 41. Chrpa (Havel, Poppel). Rozhodčí: Biedermann, Domský – Beneš, Kurtin. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Průběh utkání: 5:0, 5:3, 6:3

HC Stadion Litoměřice: Beran A. – Marcel, Mlčák, Výtisk, Poizl, Jebavý, Krutil, Sedláček – Beran M., Miškář, Procházka – Berka, Koffer, Jánský – Pšenička, Hašek, Jindra – Damašek, Daniel, Čermák.

SK Trhači Kadaň: Běhula – Havlín, Trefný, Havel, Smutný, Seemann, Foltýn, Šuráň – Chrpa, Chlouba, Poppel – Koblížek, Rindoš, Müller – Homer, Bucek, Svoboda – Kubišta, Hradecký, Veselý.

V první vážnější šanci se ocitli domácí. Mlčák naservíroval kotouč před branku na zcela volného Procházku, který ale pouze promáchl. O dvě minuty později to byl znovu velmi aktivní Martin Procházka. Ten ale z levého kruhu trefil pouze beton Běhuly. V polovině první třetiny se do vyložené šance dostal Jan Výtisk. Kapitán domácích ale svou dělovkou z vrcholu levého kruhu minul hostující klec. První vážnější ohrožení domácí branky si sedm minut před koncem úvodní periody připsal Rindoš, kadaňský útočník ale z mezikruží netrefil branku.

Vzápětí se v brejku ocitl Jindra, jenž zkoušel na Běhulu vyzrát kličkou do bekhendu, avšak neúspěšně. V 15. minutě se poprvé měnilo skóre zápasu. Matěj Beran vystihl při vlastním oslabení rozehrávku Kadaně, přihrál Procházkovi, který mu kotouč vrátil, a litoměřický útočník z levého kruhu zavěsil pod horní tyč. O necelé dvě minuty později přidali Litoměřičtí i druhou branku. Patrik Marcel se dostal ke kotouči na levé straně kluziště a jeho střela zapadla až za Běhulova záda.

V samém závěru první třetiny do brejku vyjel Poppel, kterého fauloval Poizl a Trhači měli k dispozici trestné střílení. K nájezdu se postavil sám faulovaný, ten ale svou přízemní střelou na Berana nevyzrál. Litoměřičtí stále nepolevovali ve svém tlaku, což jim přineslo třetí gól. Beranovu střelu dokázal u levé tyče dopravit do branky dobře postavený Patrik Miškář.

Jak skončila první část hry, tak začala i druhá. Po střele Erika Čermáka se nejrychleji k odraženému puku dostal Ondřej Damašek, jenž neměl problém zasunout kotouč do odkryté branky. O dvě minuty později Stadion vstřelil pátou branku. Koffer našel na pravé straně Petra Haška, který svou dělovkou popáté překonal kadaňského brankáře.

Ve 28. minutě se poprvé radovali i Trhači. Po Poppelově střele se před brankou nejrychleji zorientoval Roman Chlouba a střelou pod horní tyč poprvé prostřelil Adama Berana. Vzápětí mohli hosté přidat i druhý gól. Střela Matyáše Svobody se odrazila od tyče na brankovou čáru, kde již domácí obránci nebezpečí zažehnali. V závěru druhé třetiny Kadaň snížila na rozdíl tří branek. Jan Müller se ocitl na pravém kruhu a jeho střela propadla domácímu brankáři mezi rukou a tělem.

Úvodní šanci poslední části hry si vypracovali hosté a hned z toho byl gól. Jakub Chrpa obdržel kotouč na modré čáře a svou dělovkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Vzápětí ujel do brejku Koffer, jehož bekhendová klička skončila pouze v lapačce Richarda Běhuly. V čase 48:57 přidal Stadion již šestý gól. Martin Procházka našel v předbrankovém prostoru zcela volného Patrika Miškáře, a ten již neměl problém doklepnout kotouč do odkryté klece.

Další gól už nepadl a Stadion tak ve svém druhém přípravném utkání porazil Kadaň 6:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): „Myslím, že za stavu 5:0 jsme absolutně vypadli z role. Nevím, jestli jsme si mysleli, že už se dohraje samo, ale najednou jsme přestali dohrávat souboje, přestaly nám včas chodit přihrávky, přidržovali jsme puky, netlačili se do koncovky a zbytek zápasu jsme spíš protrpěli. Na druhou stranu jsme do stavu 5:0 předváděli to, čím se chceme prezentovat. Je to příprava, navíc mladé mužstvo, takže se nějaké výpadky dají očekávat, ale chceme je minimalizovat.“

Petr Rosol (SK Kadaň): „Bohužel se nám vůbec nepovedl začátek utkání. Hráči byli zbytečně vylučovaní a soupeř nám odskočil do tříbrankového náskoku, potom už se rozdíl těžko doháněl. Myslím si, že v dalších dvou periodách se náš výkon zlepšil, částečně jsme se na ledě přiblížili domácím a výsledek trochu zkorigovali. Za mě rozhodl začátek celý zápas, zbytek duelu byl obstojný."