Zápasové menu

Severočeské derby pro Stadion skončilo porážkou. Kališníci si sice už v průběhu první třetiny vypracovali díky trefám Berana, Jindry a Koffera tříbrankové vedení, domácí ale dokázali vyrovnat a nakonec duel v prodloužení zcela otočit. Litoměřičtí se tak vracejí zpoza Střekova s jedním bodem.

17. kolo

5:4pr

0:3, 1:0, 3:1 - 1:0

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 30. Severa, 47. Severa (Trávníček, Pšenička), 51. Severa (Pšenička, Trávníček), 57. Houška (Vl. Brož), 63. Trávníček (Protasenja) – 2. M. Beran (Procházka, Miškář), 9. Jindra (J. Holý), 13. Koffer (P. Novák), 55. Válek (Procházka). Rozhodčí: Barek, Marek - Zídek, Roischel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 837. Střely na branku: 37:25. Zblokované střely: 13:7. Vhazování: 24:37. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4, 5:4.

HC Slovan Ústí n.L.: Schwarz – J. Drtina, Š. Havránek, Vl. Brož, Vala, Klikorka, M. Voženílek – Trávníček, Matějček, Pšenička – Tůma, P. Svoboda, Houška – O. Bláha, Protasenja, Furch – Grim, Čermák, Severa.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Marcel, J. Holý, Výtisk, Baláž, Jebavý, Kubíček – M. Beran, Válek, Procházka – Vitouch, Miškář, Jánský – Koffer, Jícha, P. Novák – Toman, Hašek, Jindra – Čermák.

Týmy se nestačily na ledě ještě ani rozkoukat a ústecký Schwarz už lovil kotouč ze své sítě. Kališníci dostali už ve 2. minutě po faulech Brože a Klikorky výhodou dvojnásobné přesilovky, kterou beze zbytku využili. Po oku lahodící akci Miškáře a Procházky se kotouč dostal k Matěji Beranovi, jenž z oblasti mezi kruhy pohotově zavěsil.

O sedm minut později Stadion navýšil těsné vedení. David Jindra si zpracoval kotouč na modré, proháčkoval se až před ústeckou klec a po skvělé samostatné akci zasunul kotouč k pravé tyčce. V čase 12:10 se skóre měnilo znovu. A opět se mohl radovat hostující celek. Po nebezpečné střele od modré vznikl před Schwarzovou brankou pořádný závar, z něhož těžil Pavel Novák. Ten rychle objel branku, naservíroval kotouč Filipu Kofferovi a litoměřická čtyřiatřicítka se ranou zblízka nemýlila.

Náskok mohl ještě před sirénou zvýraznit Toman, tentokrát ale na ústeckého gólmana v pěkné sóloakci nevyzrál. Chvíli před polovinou základní hrací doby se Ústí povedlo snížit. Matador Trávníček zkraje 30. minuty nabil zpoza branky Jiřímu Severovi, který nabízenou příležitost využil a ze spodní hrany pravého kruhu propálil Krále.

V čase 46:09 Slovan udeřil podruhé a dostal se na dostřel jediného gólu. Trávníček posunul puk na pravý kruh, kam si neohroženě nabruslil Jiří Severa a nedal litoměřickému brankáři šanci. Deset minut před koncem bylo srovnáno. Jiří Severa dokonal hattrick, když si chytře sjel za obranu, položil si Krále a zavěsil přímo pod víko kališnické klece.

Litoměřičtí ale bitvu o tři body nevzdali a v 55. minutě zásluhou Lukáše Válka přiklonili výsledek na svou stranu. Kališnický forvard si najel mezi kruhy, dostal přihrávku zpoza branky a střelou v pádu překonal Schwarze.

Ani Ústečtí ale neřekli poslední slovo a o necelé dvě minuty později dokázali opět dorovnat gólový stav. Na vrcholu pravého kruhu se do puku opřel Vladislav Houška a rozvlnil síť hostující svatyně. V základní hrací době už se o vítězi nerozhodlo, a tak muselo boj o body rozseknout prodloužení. V něm zazářil zkušený harcovník Michal Trávníček, jenž si v čase 62:61 vyměnil kotouč s Protasenjou a tváří v tvář Královi prostrčil puk za brankovou čáru. Stadion tak v severočeském derby padl a z Ústí se vrací s bodem za porážku v prodloužení.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Samozřejmě gratulujeme domácím k vítězství, ale jsme zklamaní z naší hry. Měli jsme komfortní náskok 3:0, ale ten jsme nedokázali udržet, když soupeř srovnal a měl na nás tlak. Na konci jsme se dostali opět do vedení, avšak stejně jsme pokazili celý zápas, takže odjíždíme domů zklamaní."

Jaroslav Roubík (Hokej Ústí nad Labem): „Úvod byl z našeho pohledu velmi špatný, kdy jsme se nechali vyloučit do tří a dostali gól. Než jsme se z toho oklepali, dostal jsme další dva a Litoměřice nás první třetinu jasně přehrály. Během druhé třetiny jsme se po vstřelené brance vrátili do zápasu a hra od té doby byla vyrovnaná. Během třetí třetiny bylo vidět hodně šancí na obou stranách, ale nás podržel v brance Marek Schwarz a naštěstí jsme dokázali vyrovnat. Na konci nám k vítězství pomohl skvělý bojovný výkon a také fanoušci, kteří nás až do konce podporovali a de facto hráli s námi."