Zápasové menu

Základní část se blíží ke konci a Stadion v rámci dohrávky desátého kola přivítal tabulkového souseda ze Slavie. Kališníci vykročili za vítězstvím během první poloviny utkání, kdy nastříleli čtyři branky. V poslední části hry se sice sešívání přiblížili na rozdíl jediné branky, na to ale odpověděli Patrik Miškář a Matěj Beran. Litoměřičtí si tak po přestřelce připsali další tři body. Premiérový gól mezi dospělými si připsal Petr Moravec.

30. kolo

7:4

2:1, 3:2, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha

Branky a nahrávky: 1. J. Holý, 15. Pajer (Konečný, Marcel), 22. Moravec (Jánský, Miškář), 23. Urban (Konečný, Marcel), 32. Miškář (M. Beran, Procházka), 44. Miškář (Procházka), 58. M. Beran (Procházka) – 10. Jaroslav Bednář (Kafka, J. Novák), 27. Kuťák (Jaroslav Bednář, Veber), 34. M. Ondráček (Kružík, Krejčí), 42. Šmerha (Sedlák, Vampola). Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 40:40. Zblokované střely: 14:15. Vhazování: 32:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4, 7:4.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Marcel, Baláž, Výtisk (C), J. Holý, Kremláček, Jebavý (A), Háva – Válek, T. Svoboda, M. Kadlec – M. Beran (A), Miškář, Procházka – Jícha, Moravec, Jánský – Konečný, Urban, Pajer.

HC Slavia Praha: Michajlov – Barák, Sedlák, Jeřábek, Buchta, D. Krejčí, J. Novák (C), Veber – Vlček, Vampola (A), Šmerha – Kafka, Jaroslav Bednář (A), Kuťák – M. Ondráček, Poletín, Kružík – Pšenička, Šteiner, Jaroslav Brož.

Na úvodní gól se nečekalo dlouho. Jan Holý převzal kotouč u pravého mantinelu, nahodil ho na bránu a Michajlov si puk srazil do vlastní sítě. Slavii se ale v polovině první části hry podařilo při početní výhodě vyrovnat. Kafka si sjel do dobré palebné pozice, avšak ještě našel přes osu hřiště zcela volného Jaroslava Bednáře, který uklidil kotouč do odkryté branky.

V čase 14:06 se Stadion opět dostal do vedení. Lukáš Pajer obdržel puk ve středním pásmu, projel až na hranici levého kruhu a přesnou střelou nad lapačku překonal hostujícího gólmana. Vzápětí mohl vyrovnat Novák, jenž od modré čáry nastřelil pouze horní tyč.

Kališníci začali druhou třetinu aktivně a zvýšili náskok. Jánský našel před brankou Petra Moravce, kterému stačilo pouze vložit hokejku do jeho přihrávky a kotouč doskákal do hostující svatyně. Zanedlouho přišla i čtvrtá trefa domácích. Konečný přihrál rozjetému Tomáši Urbanovi, jenž svou střelu poslal ke vzdálenější tyči hostující klece a překonal Michajlova.

Ve 27. minutě sešívání snížili na rozdíl dvou branek. Bednář vysunul do samostatného úniku Filipa Kuťáka, který poslal kotouč po ledě přesně mezi Královy betony. O čtyři minuty později vsítili domácí pátý gól. Patrik Miškář převzal kotouč mezi kruhy, sjel si až před hostující klec a svou střelu procpal až do branky. Netrvalo to dlouho a červenobílí opět snížili na rozdíl dvou gólů. Kružík přihrál od modré čáry na Martina Ondráčka, který naznačil střelu, stáhl si kotouč a forhendovým blafákem překonal Krále.

Hned v úvodu poslední periody vstřelili sešívání kontaktní gól. Sedlákova zblokovaná střela se dostala přesně na hůl Tomáše Šmerhy, jenž z levého kruhu poslal kotouč pod horní tyč domácí klece. V čase 43:43 Litoměřice opět odskočily na rozdíl dvou branek. Patrik Miškář si sjel až do mezikruží a přesnou střelou pod horní tyč podruhé v zápase prostřelil Michajlova.

Tři minuty před koncem Stadion definitivně rozhodl utkání. Matěj Beran si vyměnil kotouč s Procházkou a z bezprostřední blízkosti prorval puk do hostující svatyně. Kališníci si po výhře 7:3 připsali další tři body do tabulky.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Jsme rádi, že jsme se po vysoké prohře v Jihlavě vrátili do bodové série. Tento zisk hodně řeší směrem k play-off, zápas se Slavií byl v tomto ohledu klíčový. Utkání bylo opticky vyrovnané a nebylo jednoduché, přestože skóre bylo 7:4.“

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Měli jsme špatný vstup do utkání, který to z našeho pohledu hodně ovlivnil. V útočné fázi jsme ale předvedli slušný výkon, dobře zahrály i speciální týmy v přesilovkách a oslabeních, hráli jsme ale špatně do obrany. Do zápasu jsme se vždy dostali, pak ale domácí kvůli naší chybě skórovali. S tím jsme se snažili něco udělat a podařilo se, dokázali jsme snížit na 4:5. Nemůžeme být ale spokojeni s prohrou, už vůbec ne s hrou v obraně.“