Zápasové menu

Stadion si po výhře nad Chomutovem vyšlápl na další tabulkově lépe postavený tým a v Edenu porazil Slavii těsným rozdílem 4:3. Kališníci sice museli už od 2. minuty dotahovat skóre, nakonec však vývoj výsledku dokázali díky trefám Jana Strejčka, Martina Kadlece, Daniela Voženílka a Matěje Berana zcela otočit. Z Prahy se tak Litoměřičtí vracejí pod Radobýl se třemi cennými body.

NADS21

3:4

1:2, 1:0, 1:2

HC Slavia Praha - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Š. Jelínek (Všetečka, Vlček), 30. Vrdlovec (Vlček, Šteiner), 60. Kohút – 5. Strejček (Jícha, M. Kadlec), 20. M. Kadlec (Gaspar), 47. D. Voženílek (Korkiakoski, Gaspar), 60. M. Beran (D. Voženílek). Rozhodčí: Čáp, Valenta – Beneš, Štofa. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 667. Střely na branku: 22:41. Zblokované střely: 11:5. Vhazování: 34:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Slavia Praha: Michajlov – Hejda, J. Novák (C), P. Hořava, Veber, Ryzák, Barák, Valík – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal (A), Vrdlovec, Bílek – Vlček, Všetečka, Š. Jelínek – Kubica, Kohút, Šteiner.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Marcel, Klejna, Jebavý, Klikorka, Gaspar, Strejček, Baláž – D. Voženílek, Korkiakoski, M. Beran – Jánský, Jícha, M. Kadlec – Jindra, Morong, Kangas – Kropáček, M. Havelka, D. Sklenář.

Duel v Edenu začal ve svižném tempu a Beran musel už zkraje 2. druhé minuty lovit kotouč ze své klece. Vlček pobídl za modrou Všetečku, který se zbavil obránce, nabil volnému Šimonu Jelínkovi, a ten ranou z oblasti mezi kruhy nezaváhal.

Zhruba o tři minuty později se skóre měnilo znovu. Tentokrát se však mohli radovat hráči v modrooranžových dresech. Jan Strejček si na vrcholu pravého kruhu zpracoval puk a svůj projektil namířil zcela přesně k bližší tyči. Následně měl dobrou možnost Jindra, jenž ujel do samostatného úniku. Jeho bekhendový blafák proti Michajlovovi ale neuspěl.

Na druhé straně kluziště se do podobné situace vzápětí dostal Doležal. Nedokázal však trefit odkrytý prostor za přesouvajícím se Beranem. Pár desítek vteřin před sirénou litoměřická střídačka opět vypukla nadšením. Gaspar v čase 19:27 vypálil z větší vzdálenosti a sešívaný brankář jeho pokus pouze vyrazil. Kotouče se rychle zmocnil Martin Kadlec a dorážku usměrnil po ledě až za brankovou čáru.

V polovině základní hrací doby Slavia gólově odpověděla. Ve chvíli, kdy na trestné nuceně odpočíval Morong, nahrál Šteiner k pravé tyči Vlčkovi. Sešívaná osmaosmdesátka místo střely zvolila přihrávku přímo před branku, kam si nabruslil Daniel Vrdlovec a zblízka překonal Berana.

Litoměřice však v závěrečném dějství opět strhly výsledek na svou stranu. Když běžela 47. minuta, najel Korkiakoski středem hřiště do obranného pásma Slavie, našel na levém kruhu Daniela Voženílka a kališnický kapitán dělovkou k bližší tyči rozvlnil síť červenobílé svatyně.

Poslední třetinu ještě okořenila bitka mezi Kadlecem a Hořavou, a také dva góly. Slavia to zkoušela bez brankáře, místo kýžené branky inkasovala. Od levého mantinelu poslal po zemi puk do prázdné klece Matěj Beran. Ve stejné minutě Slavia ještě snížila, a to zásluhou Dávida Kohúta. Víc už se toho na ledě nestalo a Stadion oslavil tříbodovou výhru.

Ohlasy k utkání

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Navážu na kolegu, z naší strany to byl velice špatný zápas. Jedním z důvodů té prohry je kromě velkého množství chyb i to, že po té vítězné sérii už jsme neměli hlavy do zápasu nastavené tak, jak by nastavené být měly. Z toho pramenily naše chyby a nedůraz, což byl základ celého našeho neúspěchu a soupeř zaslouženě vyhrál.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Věděli jsme, že Slavia prožívá výborné období a má za sebou úspěšnou sérii, dneska jsme ale byli po celý zápas lepší a zaslouženě jsme získali tři body. Škoda jen neproměňování šancí, mohli jsme rozhodnout daleko dříve a vyhnout se tak nervóznímu závěru..