Zápasové menu

Stadion nastoupil do duelu v Porubě v dresech k akci Legenda legendám. Ty ale kališníkům příliš štěstí nepřinesly. Úvodní branku zápasu sice zaznamenal Daniel Voženílek, pak se ale třikrát trefili domácí a skóre zcela otočili. V závěru ještě dal Litoměřicím naději znovu kapitán Voženílek, Porubští už však těsný náskok uhájili a vyhráli 3:2.

NADS16

3:2

0:0, 3:1, 0:1

HC RT Torax Poruba - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 34. Sikora (Gřeš), 36. J. Káňa, 38. D. Krejčí (J. Káňa, Kanko) – 21. Voženílek (Marcel), 55. Voženílek (M. Kadlec). Rozhodčí: Doležal, Fiala – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 303. Střely na branku: 24:36. Zblokované střely: 6:9. Vhazování: 35:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

HC RT Torax Poruba: Dolejš – Slavík, Husák, Rudl, Urbanec, D. Krejčí, Dundáček, Pastor – Sikora (A), Hudeček, Gřeš – Guman, T. Jáchym, Maršoun – Kanko (C), M. Hlinka, J. Káňa (A) – Ollender, Toman, Brodek.

HC Stadion Litoměřice: Škorpík – Marcel (A), L. Doudera, Jebavý (A), Baláž, Strejček, Bártek – M. Kadlec, Jícha, Voženílek (C) – M. Beran, Helt, Korkiakoski – M. Havelka, Brabenec, Kangas – D. Sklenář, Kropáček.

Už v první minutě duelu s Porubou to vypadalo, že speciální dresy k akci Legenda legendám přinesou Stadionu štěstí. Voženílek vyrazil dopředu a Dolejš měl plné ruce práce, aby udržel čisté konto. Následně se ve velké šanci mihl Kadlec. Domácí brankář však jeho dorážku vytěsnil mimo tři tyče.

Ve 14. minutě se karta obrátila a do trháku mohli utéct Porubští. Rozhodčí nařídili po faulu na Káňu trestné střílení, to ale zkušený forvard neproměnil. Svou střelu namířil těsně nad. Obě mužstva tak odcházela do kabin za bezbrankového stavu. Brzy po úvodním buly prostřední periody se skóre poprvé změnilo.

Marcel v čase 20:36 vypálil z levého kruhu, Dolejš kotouč pouze vyrazil a následně se před jeho svatyní strhla mela. Nejprve zkoušel dorážet Kadlec, pak se puku zmocnil Daniel Voženílek a rychlou střelou zblízka nedal soupeřovu gólmanovi šanci.

Poruba těsné manko brzy smázla. Když na časomíře běžela 34. minuta, protáhl se po levé straně Gřeš, jenž nabruslil až před Škorpíka a naznačil střelu. Místo ní ale nahrál k protilehlé tyči Marku Sikorovi, a ten zasunul puk do odkryté klece.

O necelé dvě minuty později domácí dokázali otočit. Jan Káňa se dostal ve středním pásmu k odraženému kotouči, ujel všem obráncům a vlastní sóloakci zakončil prudkou forhendovou ranou, jíž propálil Škorpíka.

Hubený náskok Porubě nestačil a v závěru třetiny odskočila o dvě branky. Daniel Krejčí chtěl překvapit pokusem z úhlu od levého mantinelu, a to se mu také povedlo. Puk se totiž zastavil až v litoměřické síti.

Kališníci v závěru zabrali a v průběhu 55. minuty vykřesali naději. Daniel Voženílek získal puk ve středním pásmu, prokličkoval mezi obránci a prudkým projektilem z mezikruží dostal Stadion na dostřel. Víc už toho však Litoměřičtí nestihli a prohráli v Porubě 2:3.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Gratulujeme domácím k výhře za tři body. Podle mě byla hra docela vyrovnaná, jenže my máme problém s proměňováním šancí a poslední dobou dáváme jeden dva góly, na což se venku nedá vyhrávat.“

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba 2011):„ Neměli jsme dobrý vstup do zápasu a bylo vidět, že nás prohry nějak utápí. Ve druhé části jsme inkasovali jako první, což se nám v posledních zápasech hodně stávalo. Paradoxně nás gól soupeře nakopl a do konce třetiny jsme dokázali vývoj zápasu otočit. Chtěl bych klukům poděkovat za bojovnost a také gólmanovi, který nás nesmírně podržel.“