Zápasové menu

Litoměřice v 11. kole skupiny o pořadí v play-off přivítaly Přerov. První třetina branku nenabídla. Ve druhé části hry se ale spustily gólové hody. Stadion dokázal dvakrát dotáhnout gólové manko, když se trefili Kadlec a Strejček. V závěru druhé periody navíc poslal kališníky do vedení Kangas a se Stadionem to vypadalo dobře. Přerov však v poslední třetině skóre otočil na svou stranu a zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem.

NADS11

3:4

0:0, 3:2, 0:2

HC Stadion Litoměřice - HC ZUBR Přerov

Branky a nahrávky: 30. M. Kadlec (Korkiakoski, Voženílek), 34. Strejček (Korkiakoski), 40. Kangas (M. Havelka) – 27. Kubeš (Pšurný, T. Doležal), 33. T. Doležal (Navrátil, Pšurný), 50. Goiš, 54. Číp (Hejcman, Kubeš). Rozhodčí: Wagner, Pilný - Hejl, Podrazil. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 843. Střely na branku: 26:37. Zblokované střely: 14:11. Vhazování: 35:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran – Marcel, Klejna, Jebavý, Mlčák, Strejček, Baláž, Váchal – M. Kadlec, Korkiakoski, Voženílek – Jurčík, Jícha, Jánský – Brabenec, M. Havelka, Kangas – Bernat, D. Sklenář, Kropáček.

HC ZUBR Přerov: Klimeš – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Forman, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Berger, Hejcman, Číp – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Indrák, Süss, F. Dvořák – Matěj Svoboda.

První vážnější ohrožení branky si připsal po třech minutách Přerov, Beran však dokázal zakročit. O chvíli později střílel z pravého kruhu Matouš Kratochvil, jehož střela ale letěla těsně vedle. V 6. minutě se do dobré střelecké pozice dostal Jícha, který v přečíslení zakončil, Klimeš však jeho pokus vyrazil.

Pět minut před koncem třetiny vystřelil od modré Forman, střelu přerovského obránce před brankou tečoval Goiš, avšak těsně vedle Beranovy branky. Vzápětí se v dobré šanci ocitl Kadlec, ani ten ale nedokázal z mezikruží zamířit přesně.

Hned v úvodu druhé části hry měli kališníci k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru. Do slibné šance se dostal Kadlec a pálil z vrcholu levého kruhu. Klimeš ale předvedl skvělý zákrok a střelu zlikvidoval. V čase 26:29 se skóre poprvé změnilo. Pšurný nahrál na levý kruh Jakubu Kubešovi, jenž se střelou z první nemýlil a kotouč poslal pod horní tyčku.

O 3 minuty později ale bylo vyrovnáno. Korkiakoski našel střílenou přihrávkou před brankou Martina Kadlece, který pouze vložil hokejku do jeho nahrávky a poprvé překonal Klimeše. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. Tomáš Doležal se nejrychleji zorientoval v předbrankovém prostoru a dokázal doklepnout kotouč do odkryté branky.

Gólové hody pokračovaly. Korkiakoski vyhrál vhazování přesně na hůl Jana Strejčka, jenž svou nechytatelnou střelou od modré čáry poslal puk pod horní tyč Klimešovy klece. V závěru druhé části hry se do přečíslení vydali Sklenář a Bernat, ke střele se nakonec odhodlal prvně jmenovaný, puk ale skončil v lapačce přerovského strážce branky.

V posledních vteřinách druhé třetiny puk vybojoval při vlastním oslabení Havelka, předložil ho před branku na Kristiana Kangase, který, ač tísněn, se dokázal prosadit střelou pod horní tyč.

Závěrečnou periodu začal velkou šancí Jícha, jehož střela z mezikruží těsně minula pravou tyč hostující branky. V 50. minutě bylo opět srovnáno. Váchal udělal chybu za vlastní brankou a kotouče se zmocnil Jiří Goiš, přerovský útočník se protlačil k zakončení a na několikrát zasunul puk za bezmocného Berana.

Šest minut před koncem strhli vedení na svoji stranu opět Zubři. Hejcman přihrál na pravý kruh na úplně osamoceného Radka Čípa, jenž svou střelou prostřelil přesouvajícího se Berana. Stadion to sice v závěru dlouho zkoušel v šesti, gól však nevstřelil a Přerov si odvezl vítězství 4:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Odehráli jsme dobré utkání proti kvalitnímu soupeři. Myslím si, že jsme si spíše zasloužili vyhrát my. Zápasu by slušela i remíza, protože byl vyrovnaný, bohužel jsme si ve třetí třetině vybrali daň za projekt Dukla, protože kdybychom tu měli zkušenější tým, tak bychom ten zápas zvládli. Na druhou stranu se to kluci musí naučit a vzít si ponaučení z chyb. Odehráli jsme utkání podle plánu, je škoda, že v oslabení inkasujeme smolné góly v posledním zápasech. Při hře pět na pět jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Pochvala pro kluky, jak ten zápas odehráli.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Byl to zvláštní zápas, ovlivněn spoustou vyloučení. Jsme rádi hlavně za třetí třetinu, kdy jsme jako tým ukázali charakter a zápas vrátili na naší stranu. Za poslední třetinu jsme si zasloužili vyhrát.