Zápasové menu

Litoměřičtí junioři mají za sebou klíčový souboj o kvalifikaci o REDSTONE extraligu juniorů. Ten sehráli s plzeňskou rezervou, která přijela posílena o řadu hráčů ze Superpoháru DHL i 2. ligy. Přesto podali kališníci velice bojovný výkon a v závěru sahali po obratu. Ten ale bohužel nevyšel a soupeř si odvezl tři body. Šance Stadionu na postup ale ještě nejsou zcela uzavřené. Je třeba vyhrát oba zbylé zápasy a doufat ve dvě zaváhání Plzně.

NADS26

4:7

1:2, 1:2, 2:3

HC Stadion Litoměřice - HC Plzeň "B"

Branky a nahrávky: 6. Damašek (Vaněk, France), 39. Smola (Brandejský), 46. Tomšík (Smola, Macel), 48. Brandejský (Hák) - 9. Šiller (Brtník), 15. Fořt (Kvasnička, Říha), 29. Kvasnička (Váleček), 34. Ženíšek (Kovářík, Váleček), 44. Soukup (Princl), 59. Ženíšek, 60. Princl (Staněk). Rozhodčí: Místecký - Hubínek, Janíček. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 250. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5, 4:5, 4:6.

HC Stadion Litoměřice: Skokan - Domin (A), Hák, France (C), Tomšík, Marcin, Vízner - Svoboda, Smola (A), Brandejský - Damašek, Vaněk, Macel - Hrzán, Novotný, Bartoníček - Čichovský.

HC Plzeň "B": Kolář - Kaiser (C), Šiller, Šperl, Malák, Brtník (A), Kovářík, Valeček - Říha, Soukup, Kopidlanský, Šmíd, Fořt (A), Staněk, Kvasnička, Ženíšek, Adamec, Princl, Balín.

Počátek utkání přinesl oboustranně aktivní hokej, byť více šancí padlo z holí plzeňských hokejistů. Skóre však otevřel Ondřej Damašek po povedené souhře. O tři minuty později se ale Plzeň vrátila do hry, když dokázal srovnat Albert ŠIller. Hra ve vysokém tempu tak pokračovala i nadále a čekalo se na chybu u jednoho týmu. Ta bohužel přišla od hráčů Stadionu a Martin Fořt poslal Plzeň do vedení. To hosté udrželi po zbytek první třetiny.

Ve druhé periodě se dlouho čekalo na kotouč. Řadu plzeňských příležitostí pochytal gólman Skokan, na opačné straně soupeře podržel Kristián Kolář. Přesto vedení Plzně navýšili svými dvěma góly Vlastimil Kvasnička a o devět minut později Adam Ženíšek. Stadion se ale nevzdal, což vyústilo v kontaktní gól Jana Smoly v závěru třetiny. Plzeň ale do závěrečné periody vstupovala s dvoubrankovým náskokem.

V poslední části utkání se již naplno projevilo o co oběma týmům jde. To se podepsalo zejména na agresivitě hry a také na množství vyloučení. Plzeň šla do trháku, když zásluhou Dominika Soukupa vedla již o tři branky. Pak ale kališníci zaveleli k obratu. Což se projevila dvěma rychlými góly Pavla Tomšíka a vzápětí Michala Brandejského, který si připsal svou první trefu po návratu po dlouhodobém zranění.

Šance Stadionu ještě měla podpořit přesilovka pět na tři, která se díky odvolání gólmana stala dokonce přesilovkou šest na tři. Právě prázdná brána se ale domácím stala osudnou, neboť do ní doklepli kotouč Adam Ženíšek a vzápětí Marek Princl. Plzeň tak upravila skóre na konečných 7:4 ve svůj prospěch. Litoměřičtí junioři se ale nemají vůbec za co stydět, proti soupeři, posíleným o řadu hráčů se starty z Chance ligy a dokonce i Tipsport extraligy, podali houževnatý výkon a drželi s ním dlouho krok. Velký dík také patří fanouškům, kteří si našli do Kalich Areny cestu a po celou dobu hráče neúnavně podporovali.

Ohlasy k utkání

Milan Buďa (HC Stadion Litoměřice): Myslím si, že lidi viděli obrovskou kvalitu, nasazení a pěkný hokej, odpovídající juniorské úrovni. Věděli jsme, že Plzeň přijede s větší kvalitou, měli tam šest hráčů z akademie, včetně brankáře a tak také vypadal jejich výkon. Nicméně, my jsme se na to připravili. Hráče jsme varovali, čeho se musí vyvarovat, ale bohužel první góly pramenily z malých chybiček a Plzeň je tak zkušená, že je dokázala využít a pořád nám nějakým způsobem odskakovala. Těžko se to pak dotahuje. Celkově ale zápas hodnotím kladně, už kvůli klukům, jaké měli nasazení a jak za tím šli. Myslím si, že takhle hrát proti soupeři ze soutěže o dvě kategorie vyšší, není ostuda a vzhledem k tomu, jak se radovali, jistě měli i chvíli obavu, jak to dopadne.

Radek Mužík (HC Plzeň 1929 "B"): Věděli jsme, že půjde o těžký zápas, protože Litoměřice hrají výborně a my měli zápasovou krizi. Ta vyvrcholila zápasem v Mostě, kde jsme prohráli. Šli jsme tedy do toho, že musíme. Samozřejmě jsme rádi, že jsme urvali body. Soutěž by měla být spravedlivější a měly by postoupit oba týmy, jak my, tak Litoměřice.