Zápasové menu

Tak to bylo něco! Stadion smazal náskok Prostějova a odváží z Moravy vítězství. Kališníci už sice prohrávali na horké půdě Jestřábů 1:4, během závěrečné třetiny ale dokázali vyrovnat skóre a poslat duel do prodloužení. To rozhodl v čase 64:49 Martin Kadlec a rozjásal litoměřickou střídačku. Voženílek a spol. tak po prohře s Motorem opět najeli na vítěznou vlnu.

23. kolo

4:5pr

1:0. 3:1, 0:3 - 0:1

LHK Jestřábi Prostějov - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 20. Žálčík (Hrníčko), 27. Hrníčko (Nouza), 33. T. Jandus (Machala, Březák), 37. Divíšek (Hrníčko) – 36. Marcel (Štohanzl), 42. M. Havelka (Mlčák), 51. Střondala (Jánský), 52. Voženílek (Marcel), 65. M. Kadlec (Strejček). Rozhodčí: Dědek, Obadal - Bartek, Blažek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 912. Střely na branku: 26:34. Zblokované střely: 6:8. Vhazování: 33:43. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:5.

LHK Jestřábi Prostějov: Huf – Mrázek, Březák, Hamrlík, Muška, Husa, P. Krejčí – L. Krejčík, Chlán, Žálčík – Hrníčko, Divíšek, Nouza – Machala, M. Novák, T. Jandus – Miškář, V. Meidl, Vachutka – L. Luňák.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (37. A. Beran) – Mlčák, Kukla, Marcel, Dajčar, Krutil, Strejček, Jebavý – Korkiakoski, Střondala, Jánský – Voženílek, Jícha, M. Kadlec – Šik, Vitouch, Kangas – M. Havelka, Štohanzl, D. Sklenář.

Nájezd do mezikruží, povedená střela Krutila a jistý zákrok gólmana. Tak načali kališníci moravskou bitvu v Prostějově. Na to hned o chvíli později navázal Šik, který zamířil z vrcholu kruhu. Branku soupeře ale těsně minul. V 5. minutě si jestřábí hala nahlas oddychla. Kadlec vyslal prudkou dělovku z úhlu a domácí hráče zachránila tyčka, která se rozezněla po hrací ploše.

Na druhé straně se dostal do velké šance Žálčík, jenž obdržel nahrávku přímo k tyči a zkoušel Krále překonat z těsné blízkosti. Na maskovaného muže v litoměřických barvách však nevyzrál. V 18. minutě zaúřadovali rozhodčí a faulujícího Jánského odměnili dvouminutovým trestem. K němu se přidal o něco později ještě Marcel a Jestřábi získal výhodu dvojnásobné přesilovky. A tu takřka okamžitě využili. V čase 19:09 nabil Hrníčko na pravý kruh Lukáši Žálčíkovi, a ten se střelou v pádu nemýlil.

Když na časomíře běžela 27. minuta, Prostějov navýšil těsný náskok. Po Nouzově projektilu od modré se před kališnickou klecí vytvořil pořádný závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Dominik Hrníčko a ranou z hrany kruhu rozjásal moravské příznivce.

Necelé tři minuty po půlce základní hrací doby se jestřábí letka radovala potřetí. Machala našel na levém kruhu Tomáše Janduse, který zakončil povedenou kombinaci nekompromisní střelou za Králova záda. Stadion se však ani třemi góly nenechal rozhodit a ve 36. minutě udeřil. Štohanzl nahrál pod sebe na Patrika Marcela, jenž si nabruslil od modré až takřka na kruhy a prudce vypálil. Jeho pokus proletěl až za brankovou čáru a kališníci vykřesali naději.

Ta však lehce pohasla ještě před závěrečnou sirénou druhé třetiny. Matador Tomáš Divíšek nahodil na litoměřickou branku a puk si v nepřehledné situaci našel cestu až do sítě. Poslední dějství načali hosté aktivně a v čase 41:11 donutili Hufa kapitulovat. Martin Havelka překvapil domácího brankáře zdánlivě neškodnou střelou a litoměřická střídačka mohla slavit.

Následně kališníci rozjeli pořádnou stíhací jízdu. Nejprve přiblížil Stadion na dostřel v 51. minutě Vojtěch Střondala. Litoměřická osmapadesátka byla ve správný čas na správném místě, a když se k ní zpoza branky dostal puk, nekompromisně z levého kruhu zavěsila. Na ledě poté uplynulo jen dvanáct vteřin a Huf lovil kotouč ze sítě znovu. Marcel vypálil z větší vzdálenosti, střelu ještě otečoval Daniel Voženílek a v Prostějově bylo vyrovnáno.

Další branka už nepadla, a tak přišlo na řadu prodloužení. A v něm se děly věci. Na jedné straně orazítkoval Jánský spojnici prostějovské klece a na druhé trefil tyčku i Machala. Když už to vypadalo, že se diváci dočkají nájezdů, vzal na sebe zodpovědnost Martin Kadlec. Ten si zpracoval kotouč na hranici brankoviště a v čase 64:49 zasunul puk do brány. Stadion si tak odváží z Moravy dva body.