Zápasové menu

Další cenná výhra litoměřických hokejistů. Již od počátku drželi herní převahu, kterou rozhodla zejména druhá třetina. V ní se Stadionu velmi dařilo a za záda Jana Brože vsítil rozhodující dva góly! Kališníci se díky tomu posunuli na druhé místo, kde přečkají celou reprezentační přestávku.

20. kolo

3:1

1:1, 2:0, 0:0

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava

Branky a nahrávky: 5. Marcel (A. Beran), 27. Jánský, 37. Kukla (Jánský, Korkiakoski) - 18. Pekr (Čachotský, Skořepa). Rozhodčí: Souček, Čáp - Štofa, Beneš. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1470. Střely na branku: 39:24. Zblokované střely: 11:18. Vhazování: 28:47. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Sklíba) – Marcel (A), Dajčar, Gaspar, Kukla, Mlčák, Strejček, Klejna – Voženílek (C), Jícha, M. Kadlec – Korkiakoski, Střondala, Jánský – Štohanzl, Šik, Kangas – M. Havelka, D. Sklenář, Kropáček.

HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – Staněk, Mareš, J. Holý, Půža, D. Kolář, Černohorský, Vála – Pekr, Skořepa (C), Čachotský (A) – Chlubna, Poletín, T. Harkabus – D. Čermák, Fronk, Machala – Lichanec, Davídek, Piegl.

Utkání začalo rychlým nástupem Litoměřic. Z toho také pramenila úvodní trefa Patrika Marcela po vydařeném nájezdu kališnického beka středem pole a následnému prostřelení Brože mezi nohama. Litoměřičtí pokračovali v útočném tempu i nadále, gólman Brož měl párkrát namále.

Jihlavští se osmělili až v polovině třetiny, k tomu jim pomohla i přesilová hra. V ní Dukla téměř neopouštěla útočné pásmo. To se změnilo po jejím skončení, kdy naopak litoměřický tým získal početní výhodu a opětovně se tlačil na branku. Ovšem Jihlava ihned měla další přesilovku a tu už dokázala využít díky Matěji Pekrovi a jeho přesné trefě k levé tyči Beranovy branky.

Stadion se ale nevzdával a ještě před koncem třetiny se snažil o opětovný zisk vedení. Tomu byl blízko půlminutu před koncem, kdy se ovšem puk odrazil od pravé tyčky a projel rovnoběžně přes brankovou čáru. Díky tomu zůstal stav do začátku prostřední periody vyrovnaný.

Úvod druhé třetiny přinesl rychlý útočný tlak hráčů Litoměřic, kterým se dařilo kombinovat před Brožem a také jej prověřovat. Na náporu Stadionu se dlouho nic neměnilo a před Janem Brožem se několikrát vytvořily nadějné příležitosti pro domácí. A padnul z toho také další gól! Chyby Ondřeje Machaly využil Peter Jánský, který z mezikruží přesně poslal puk za Brože.

Jihlavským následně nevyšla ani chvilková přesilovka. Naproti tomu se Stadion dostal do 27 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři. Sice ji nevyužil, avšak díky ní udržel útočnou kombinaci v pásmu před Janem Brožem. Utkání ale gradovalo několika potyčkami a další přesilovkou Litoměřic. Tu kališníci pět vteřin před jejím koncem využili díky dalekonosné střele Miroslava Kukly a následné dorážce Kristiana Kangase.

Na začátku třetí části byla o něco aktivnější Jihlava. Ta sázela na řadu útočných nájezdů, z nichž část činila Adamu Beranovi velký problém. Stadion se ale rychle vrátil na vlnu a v rychlém tempu tlačil soupeře do pásma. Díky tomu byla k vidění hra nahoru dolů, navíc celkem v tempu.

Jihlavským pomohla k dalšímu tlaku na branku přesilovka. Velkou šanci měl Tomáš Čachotský, proti němuž měl Adam Beran velké štěstí, když zkušený útočník Dukly netrefil prázdnou branku. Na tempu soupeře před brankou se ale nic nezměnilo a opět se objevily drobné potyčky.

Po zbytek třetiny byla opět k vidění celkem vyrovnaná hra s řadou šancí na obou stranách. Jihlava se ještě v závěru snažila ovlivnit výsledek hrou v šesti. Tlak na Berana jí ale nevyšel a Stadion tak bere cenné tři body!

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jsme moc rádi,že jsme zvládli dnešní těžké utkání. Z mého pohledu bylo hodně vyrovnané a místy i dost nervózní, bylo tam hodně zbytečných vyloučení. Hodně nám pomohlo, že jsme při přesilové hře odskočili na tři ku jedné. Hodně se mi líbila námi odehraná třetí třetina, protože si myslím, že jsme měli hru neustále pod kontrolou a dotáhli jsme ji ke třem bodům.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): První třetinu se hrál dobrý hokej z obou stran. Ve druhé třetině rozhodly dvě naše chyby. Druhá branka domácích padla po individuální chybě našeho obránce v obranném pásmu a třetí branka padla po teči před naší brankou, kde jsme nepokryli hokejku domácího útočníka. Ve třetí třetině jsme se snažili s vývojem utkání něco udělat. Bohužel se nám nepodařilo už vstřelit kontaktní gól. Hrajeme moc na krásu místo toho, abychom se tlačili před branku soupeře.